Waterpolo

Waterpolo

Final a 4 de l'Eurolliga

L'escenari més cruel

L'Astralpool Sabadell i La Sirena Mataró perden les semifinals de l'Eurolliga.

Les vallesanes cauen en els penals contra l'Olympiacòs grec i no podran defensar el títol, i les maresmenques perden pistonada aviat amb el Kirixi rus

sabadell 7 (2) olympiaco 7 (4)

ASTRALPOOL SABADELL:Ester, Mati, Neushul, Bea Ortiz (4), Maica, Pili i Clara Espar -equip inicial-, Domènech (1), Tabani, Leiton, Cordobés, Forca (4) i Sánchez.OLYMPIACÒS:Diamantopoulo, Manolioudaki, Avramidou (2), Asimaki, Emmolo, Bianconi (2) i Smit (2) -equip inicial-, Plevritou, Eleftheriadou, Sora, Margarita Plevritou, Vasiliki Plevritou (1) i Ioanna.PARCIALS:1-1, 4-0, 1-4, 1-2 i 2-4.ÀRBITRE:Boris Margeta (Eslovènia) i Ursula Wegenroth (Suïssa).

KIRIXI 11 CN MATARÓ 8

KINEF KIRIXI:Karnaukh, Zubkova (2), Prokofieva (4), Simanovitx, Glizina (2), Soboleva i Rizhkova –equip inicial–; Kurotxkina (1), Krimer (1), Kiriltxeva (1), Khamzaeva, Ivanova i Lukina.LA SIRENA CN MATARÓ:Willemsz, Zablith, Arancini, Gibson, Bach (1), Meseguer (3) i López (2) –equip inicial–; Dance (2), Bernabé, Bonamusa, Cambray i Soler.PARCIALS:5-2, 4-2, 2-3 i 0-1.ÀRBITRE:Mladen Rak (Croàcia) i Alberto Rovida (Itàlia).

La final a quatre de l'Eurolliga més idíl·lica de l'esport català tindrà un desenllaç cruel i gris. En plena sintonia amb Kirixi, la localitat russa que l'organitza. Ahir, ni l'Astralpool Sabadell ni La Sirena Mataró van poder superar les semifinals i avui s'hauran de batre en un duel ingrat per als dos equips, que buscaran el tercer graó del podi en la sempre empipador final de consolació, mentre que els seus botxins, l'Olympiacòs grec i el Kirixi rus, es disputaran el tron continental.

Les campiones no sempre guanyen i, fins i tot, de vegades els toca patir la cara més amarga de l'esport. Ahir ho van experimentar les vallesanes, quatre cops campiones d'Europa, que havien dedicat la major part de la temporada a afinar la maquinària per celebrar el cinquè títol. Van saber sofrir a l'inici de les semifinals, quan les gregues havien bastit una muralla defensiva i no trobaven la manera de superar-la. Però amb paciència van revertir el gol inicial de Smit i van desplegar un entramat defensiu insuperable per a les gregues. A més, Laura Ester va estar a l'altura de les circumstàncies i les seves mans van ser providencials.

La capitana Olga Domènech va posar la primera pedra per encarrilar el pas a la final. Va signar el gol més important, el primer, el que injecta confiança i que va servir per empatar (1-1). A continuació, les joves Bea Ortiz i Judit Forca van afinar el braç –dos gols cadascuna– i van arribar al descans amb un 5 a 1 encoratjador. Al final, els dos joves talents vallesans es van convertir en les màximes golejadores amb quatre gols, inclòs el penal.

Però a les campiones de vegades la sort també els fa el salt. L'espessor es va apoderar de l'equip i les rivals es van plantar al final amb possibilitats de forçar l'empat (7-6). En els últims segons, la veterana Roberta Bianconi va agafar la responsabilitat i va equilibrar la balança amb el seu tercer gol de la tarda. Les de Nani Guiu encara van tenir una doble oportunitat amb les rematades de Neushul i Maica Garcia, que no van entrar per ben poc. Al capdavall encara haurien pogut esmenar-ho en els penals, però en van fallar dos, mentre que l'Olympiacòs no, i les vallesanes van quedar fora. Ahir, les campiones estaven condemnades. Al final també van haver de claudicar i van vessar llàgrimes i volien engegar-ho tot a dida, perquè hi ha vegades que les campiones també perden, però no per això deixen de ser-ho.

No es rendeixen mai

Abans, La Sirena Mataró, l'altre campió català, tampoc se'n va sortir. Les maresmenques, campiones de la copa LEN i campiones per haver-se plantat a les semifinals després d'eliminar el potent UVSE hongarès –hi ha campionats que es mereixen i es guanyen encara que no hi hagi títols en joc– no van jugar amb la perfecció necessària per superar un examen d'extrema dificultat. L'adversari era el Kirixi, la base de la selecció russa que va guanyar el bronze en els Jocs de Rio, i que avui desitja, de totes totes, aixecar el primer títol continental després de deu presències fallides a la final a quatre.

Les de Florin Bonca es van veure superades amb un contundent 3 a 0 inicial. Però l'equip acostumat a remar contra corrent i a no acotar mai el cap, va reaccionar: 3-2 amb els gols d'Ona Meseguer i Liana Dance. Però les russes van tornar a posar la directa i van encadenar un parcial de 4 a 0 definitiu (7-2).

Un cop recuperades de l'estaborniment, les catalanes van tornar a picar pedra i es van plantar al tram final més fresques físicament, però no van poder reduir la diferència a menys de tres gols, un fet que hauria pogut incomodar i inquietar les locals. Meseguer va ser la màxima golejadora del Marató (3) mentre que Prokofieva ho va ser del partit (4).

Hem fet dues parts boníssimes i dues en què els àrbitres han ajudat una mica perquè l'Olympiacòs tornés a entrar en el partit
Nom
càrrec
El Kirixi és un gran equip i ens ha fet molt mal al contraatac. Han estat millors, però nosaltres no ens rendim mai
Florin Bonca
entrenador del cn mataró
Els penals és la manera més dura de perdre, però no passa res. L'any que ve hi tornarem
Nani Guiu
entrenador del cn sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)