Tennis

Tennis

Torneig Comte de Godó - Barcelona Open Banc Sabadell

Una final de Masters 1.000

Nadal lluitarà avui pel seu desè Godó en un duel de molts quirats contra l'austríac Thiem, que va superar amb solvència el número 1, Murray

L'austríac Dominic Thiem (4) es va colar a la festa de Rafa Nadal (3) i avui (16 h) s'enfrontarà amb el nou cops campió del Barcelona Open Banc Sabadell 65è Trofeu Comte de Godó. Thiem va guanyar ben guanyat el número 1, l'escocès Andy Murray, per 6-2, 3-6 i 6-4 en dues hores i 15 minuts i va trencar el malefici de quatre partits perduts contra els números 1. Nadal, per la seva banda, es va desfer de l'argentí Horacio Zeballos (84è) per 6-3 i 6-4 en una hora i 34 minuts, revenjant-se de la final que el sud-americà li va guanyar a Viña del Mar el 2013. Nadal domina el cara a cara amb Thiem per 2-1.

Salvant les distàncies estilístiques, el duel entre Murray i Thiem va recordar, quant al guió, el partit que l'escocès va vèncer divendres contra el català Albert Ramos, però amb un final infeliç. El rendiment de Thiem no és fruit de la casualitat. Amb 23 anys i vuit títols –cinc sobre terra–, el tercer austríac que jugarà una final en el Godó després de Thomas Muster –finalista el 1988 i campió el 1995 i el 1996– i de Horst Skoff –finalista el 1989– va fer una demostració d'agressivitat, cames i recursos, amb un revés paral·lel que va entusiasmar i una gran determinació amb la dreta.

El 6-2 que li va clavar al britànic en el primer acte amb tres trencaments a favor i un en contra ho diu tot. Murray va sobreviure en el segon set perquè Thiem, obcecat a buscar serveis de perfil molt alt –va arribar a servir a 221 quilòmetres per hora–, només va acreditar un 42% de primers. Amb penes i treballs, el britànic va entrar en el partit salvant una pilota de break en el primer joc i una altra en el sisè. Apel·lant al recurs de les deixades magistrals, conscient de la seva inferioritat en els intercanvis, va obtenir el trencament salvador en el vuitè. A més, va burxar la ferida en el primer joc del tercer acte davant del desencís de Thiem, que semblava desbordat pel temor dels galons del rival. L'austríac, però, va exhibir caràcter i, amb un parell de bons punts, va replicar amb un contrabreak i va redreçar la dinàmica. A més, va segellar el 4-2 en una doble falta de Murray servint en contra del vent molest. Malgrat tot, excessivament impetuós, va consentir que Murray hi tornés (4-4). En el desè joc, l'austríac va fer justícia sobre el servei rival (6-4).

Nadal va resoldre contra Zeballos amb un break en cada set un partit incòmode. L'anècdota és que l'argentí li va demanar que es fessin un selfie plegats un cop finalitzat el duel. Amb 5-3 del primer set per a Nadal i break amunt, Zeballos va tenir dues pilotes de trencament amb 15-40 que no va aprofitar i el balear va tancar (6-3). Combatiu, l'argentí va tornar a disposar d'un 15-40 en el quart joc del segon set, però Nadal va donar un cop de puny sobre la taula (2-2). Amb 4-4 i 30 iguals, Zeballos va encadenar una doble falta i un error, i el balear jugarà la seva desena final.

ELS PROTAGONISTES

És el primer ‘top ten' que derroto aquest any i m'emporto moltes coses positives d'aquest partit
Dominic Thiem
NADAL (3) ZEBALLOS 1 Punts directesx 2 0 Dobles faltes 2 75 % 1r servei 59 77 % punts 1r servei 59 67 % punts 2n servei 58 2/5 Punts de ‘break' 0/5 24/58 Punts restant 15/59 44/59 Punts al servei 34/58 68 Punts guanyats 49
MURRAY (1) THIEM (4) 1 Punts directes 6 2 Dobles faltes 4 70 % 1r servei 49 54 % punts 1r servei 71 52 % punts 2n servei 53 4/8 Punts de ‘break' 6/10 27/71 Punts restant 45/96 51/96 Punts al servei 44/71 78 Punts guanyats 89
La victòria de Thiem no és cap sorpresa. Era un partit obert. És un dels millors del món en terra batuda
Rafa Nadal
La capacitat per acceptar les condicions és important. El partit no ha estat bonic perquè feia vent. Estic molt content de ser a la final

Ramos rep el guardó de jugador 10

L'Associació de Periodistes del Tennis va lliurar ahir al mataroní Albert Ramos (19è d el'ATP) el guardó de jugador 10 del 2017, tant pels seus èxits esportius com pel seu valor humà, tal com va destacar el president de l'associació, Manel Serras. Ramos va agrair el suport dels mitjans de comunicació per difondre el tennis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)