Rugbi

Els herois de Sant Boi

La Santboiana va aixecar a Valladolid la seva dotzena copa tot i jugar en un ambient contrari i contra el campió i favorit

L'equip va fer una defensa sensacional, i una marca de Francisquelo va decantar el duel en el segon temps

SANTBOIANA 16 EL SALVADOR 6

UE SANTBOIANA:Balsalobre, Sturgess, Chichua, Palomo, Pujol, Mitchell, Sanz, Afa Tauli, Garcia, Woodmass, Francisquelo, Truesdale, Baker, González i Pichot. També van jugar Petit, Delgà, Puigbert, Moreschi, Millán i Baró.EL SALVADOR:Fernández, Marron, Wozniak, Sánchez, Walker-Fitton, Foulds, Núñez, Samuelu, Ramos, Mata, Mastriet, Pearce, Sánchez, Blanco i Díaz- També van jugar Vega, Serrano i Sánchez.MARCADOR:0-3 (39') Mata. 3-3 (50') Truesdale. 6-3 (55') Millán. 11-3 (59') Francisquelo. 13-3 (60') Millán. 13-6 (67') Mata. 16-6 (78') Millán.ÀRBITRE:Alhambra Nievas.PÚBLIC:23.000 aficionats al José Zorrilla.

La UE Santboiana va aixecar la seva dotzena copa –la primera en set anys– en un duel que serà recordat durant anys no només pel que es va viure al terreny de joc, sinó per tot el que s'havia dit i escrit abans que l'àrbitre marqués l'inici del duel. El partit havia estat amanit amb tots els ingredients per cuinar un àpat festiu dels castellans. Els campions del 2016 i els grans dominadors de la fase regular de la lliga jugarien a casa gràcies a una decisió federativa discutida amb raó per la Santboiana, que va decidir prendre's la revenja sobre el terreny de joc, és a dir robar les postres més dolces i assaborir-les davant dels nassos d'un rival econòmicament, esportivament i institucionalment molt més poderós.

La proesa no va ser bufar i fer ampolles. Tot just començar, la pluja i el vent ja advertia als 30 jugadors que hi havia al camp que allò seria una batalla com les d'abans. El Salvador va sortir a la càrrega des del minut 1, i la primera tasca de la Santboiana va ser resistir, resistir i esperar temps millors. El joc a la mà, allò que més agrada als catalans, era pràcticament impossible, ja que la pilota humida va esdevenir, més que mai, un meló incontrolable. Quan la primera part, amb els jugadors exhausts, ja s'esgotava, un cop de càstig comès pels de Sant Boi va propiciar que el mig d'obertura d'El Salvador, Jaime Mata, anotés els primers punts (0-3).

En la segona part, la Santboiana, amb Delgà i Petit al camp –més força al camp de batalla–, va sortir a totes, amb la mentalitat des del vestidor que aquella ocasió històrica no es podia desaprofitar. El Salvador va començar a patir cada vegada més en defensa. D'aquí van venir els dos primers cops de càstig, anotats primer pel neozelandès Truesdale (3-3) i, després, per Albert Millán (3-6). El xutador format al BUC acabaria essent decisiu. La determinació dels jugadors de Lewis Williams tindria la recompensa definitiva en el minut 59. L'equip va pispar la pilota a El Salvador en una melé arran de la línia de marca, Liam Mitchell va fer una excepcional passada a Nicolás Francisquelo i aquest va saltar cap a la glòria (3-11). Que un noi de 21 anys format a la casa protagonitzés aquest històric moment és la millor senyal per al club català. Millán va clavar seguidament el 3-13.

La Santboiana no es va conformar i va mantenir el seu domini contra un rival que s'apagava a poc a poc i que va acabar rendit a l'evidència. Amb el xiulet final va començar una celebració entre els jugadors que va estar a l'altura de l'èxit que acabaven d'assolir. L'afició local va abandonar l'estadi, però el mig miler de seguidors de Sant Boi s'hi van deixar la pell, com havien fet els jugadors abans, per aplaudir els seus jugadors.

Afa Tauli, un dels símbols, de l'equip, va ser proclamat millor jugador i va rebre al trofeu al costat d'una llegenda del club, Albert Malo, tau eufòric com els jugadors d'ara.

ELS VESTIDORS

No només la meva jugada ha estat decisiva, sinó tot la feina de l'equip durant tot el partit
Nicolás Francisquelo
JUGADOR UE SANTBOIANA
La Santboiana ha merescut el títol, en la segona part han controlat i s'han ficat al nostre camp
Juan Carlos Pérez
Entrenador EL Salvador
Havíem perdut ja algunes finals i avui ens tocava a nosaltres, ara anirem per la lliga
Josep Balsalobre
Jugador UE SANTBOIANA
La primera part no ha estat bona, però no renunciar a la nostra idea de joc ha estat clau
Ricardo Martinena
Dir. esportiu UE Santboiana

Dos expulsats amb estelades

El president de la UE Santboiana, Miquel Martínez, va confirmar que dos seguidors de l'equip van ser “identificats i expulsats” per la policia espanyola per haver mostrat l'estelada abans del partit, just quan sonava l'himne espanyol, que va ser xiulat sonorament per la majoria de seguidors del club català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)