Waterpolo

Waterpolo

L'amic de Putin

El multimilionari Vadim Somov, propietari del Kirixi, va convertir un poble de 500 habitants en una ciutat de 50.000 gràcies a la refineria Kinef

El Kirixi va guanyar el seu primer gran títol europeu després de deu intents frustrats

El multimilionari Vadim Somov, finalment, ha satisfet el seu capritx esportiu. El Kinef Kirixi es va convertir en campió d'Europa després de deu intents frustrats gràcies a la victòria contra l'Olympiacòs grec. Les cinc finals perdudes des del 2005, un fet força insòlit en l'esport els últims temps, són història, i el mecenes del club, un home de negocis amic del president rus, Vladimir Putin, acostumat a l'èxit professional, pot respirar alleujat. Fins ara havia estat capaç d'impulsar una de les refineries d'oli més importants del nord-est de Rússia i aixecar un poble que en 50 anys ha passat d'uns 500 habitants a més de 50.000, però la copa d'Europa se li havia resistit.

Les xemeneies són el teló de fons i el motor econòmic de Kirixi. La refineria Kinef va canviar el paisatge d'aquesta zona situada a uns 150 quilòmetres al sud-est de Sant Petersburg. La ciutat va patir les conseqüències de la batalla de Leningrad i va ser devastada durant la II Guerra Mundial. L'octubre del 1943 va ser alliberada de l'ocupació nazi i no va començar a reviscolar fins a la dècada dels seixanta amb la construcció de la refineria. Milers de persones de tot el país hi van emigrar per treballar-hi a canvi d'un pis. A mesura que el negoci va créixer, va créixer la ciutat.

Kinef ha anat proveint la ciutat d'equipaments, com l'hotel on s'han allotjat tots els equips, dirigents i periodistes i que serveix per acollir els compromisos que Kinef i Somov mateix tenen habitualment. També ha construït un centre cultural que a l'estiu és l'escenari d'un festival musical, entre d'altres. A Kirixi la vida comença i acaba a Kinef.

Però Somov tenia una altra diversió a part dels negocis: el waterpolo. Va ser president de la Federació Russa de Waterpolo i ha convertit Kirixi en un feu de referència del waterpolo rus i mundial. És el centre neuràlgic de la selecció russa femenina, medalla de bronze en els Jocs de Rio, i del club local femení, que ha disputat deu de les últimes dotze final a quatre, tot i que mai fins dissabte havia guanyat la competició. La relació entre la ciutat i el waterpolo va néixer el 1995, quan l'equip rus femení va fer una estada al complex esportiu de Neftianik, que el 2004 va ser remodelat i substituït per un de més modern, el Kinef Water Sports Center, on s'ha jugat la final a quatre, un equipament d'ús exclusiu per als waterpolistes. En paral·lel, s'ha impulsat la Kirixi Cup, un torneig internacional de seleccions que sovint és un banc de proves interessant abans de mundials, europeus o Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)