Atletisme

atletisme

Campionats de Catalunya

El Barça, intocable en el campionat de Catalunya

Atletisme. El conjunt blaugrana va tornar a guanyar amb suficiència en la competició de clubs. L'AA Catalunya i l'Igualada també van pujar al podi

El FC Barcelona va imposar una vegada més la seva hegemonia i va rubricar el títol del campionat de Catalunya de clubs amb molta suficiència. El canvi d'escenari –la final es va disputar per primer cop a Cornellà de Llobregat– no va alterar l'ordre jeràrquic de l'atletisme català, i el conjunt blaugrana va fonamentar el seu èxit en la victòria en la meitat de les quaranta proves del programa. L'AA Catalunya, amb més potencial en l'equip femení que en el masculí, tampoc va patir per mantenir el subcampionat, mentre que l'Igualada va tornar a guanyar la partida a l'ISS l'Hospitalet en la pugna per la tercera plaça del podi. Només 1,5 punts van separar les dues formacions.

Nouali, al llindar dels 75 m

Més enllà de la classificació per equips, un dels protagonistes de la jornada va ser el mataroní de 22 anys Bilal Nouali (AA Catalunya), que va enviar la javelina a 74,97 m. Aquest registre suposaria un nou rècord català (73,88 m) si no fos per la condició de marroquí de Nouali, amb més de deu anys de residència a la capital maresmenca però que encara no ha aconseguit la nacionalitat espanyola. El mèrit de l'atleta de l'Agrupació és haver assolit aquesta marca sense pràcticament temps per entrenar-se en les últimes setmanes després d'una jornada laboral a temps complet. “En Bilal és un diamant en brut, amb potencial per llançar més de 80 metres a hores d'ara. És una llàstima, perquè si no rep ajudes i no canvia la seva situació personal s'acabarà desmotivant”, alerta el seu entrenador, Manuel Alique. A més de Nouali, també van establir nous rècords de la competició Cristina Lara (Barça) en els 100 m (11.73) i Cora Salas (Igualada) en llargada (6,10 m).

Korte, debut agredolç

D'altra banda, la finesa Annimari Korte va tenir un debut agredolç amb la samarreta del Barça. Tot i algun problema tècnic en la sortida i de córrer pel carrer 1, la velocista escandinava va vèncer amb 13.80 en els 100 m tanques. La mala notícia és que mentre estava competint algú li va robar la bossa, amb les claus, els diners i totes les seves pertinences. Una mala jugada el dia que tornava a la competició després de tres anys d'absència per culpa d'una malaltia.

Puntuació
1r FC Barcelona
275
2n AA Catalunya
223
3r CA Igualada
179
4t ISS l'Hospitalet
177,5
5è Cornellà Atlètic
151
6è Avinent Manresa
146
7è JA Sabadell
139,5
8è CA Canaletes
139
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)