Esports de muntanya

alpinisme

Latorre arriba al coll sud i ja es prepara per a l'atac al cim

Alpinisme. Baixarà al camp base i esperarà una finestra de bon temps per fer l'ascensió

Ferran Latorre va ascendir ahir fins al coll sud de l'Everest (7.950 m) acompanyat de Yannick Graziani i va donar per acabada la fase d'aclimatació a l'altitud abans de l'atac definitiu al cim. L'alpinista osonenc va baixar tot seguit al camp 2 (6.475 m), on va passar la nit, i avui tenia previst fer el descens fins al camp base (5.350m). Quan hi arribi, Latorre té previst descansar uns dies tot esperant una finestra de bon temps que li permeti atacar el cim. Dijous passat ja es van registrar els primers cims per la cara nord de la muntanya, però la sud, la de Latorre, continua verge aquesta temporada. Els xerpes podrien finalitzar avui els treballs per equipar la via fins al cim.

Si té èxit, Latorre es convertirà en el primer alpinista català que escala tots els vuitmils del planeta sense l'ajut d'oxigen artificial. Només 17 alpinistes de tot el món ho han aconseguit.

Kilian, a 8.400 m

Per la seva part, Kilian Jornet va ascendir ahir fins als 8.400 m a la cara nord de l'Everest, també com a procés d'aclimatació a l'altitud. L'atleta de la Cerdanya va sortir des del camp base avançat i en només sis hores va fer 2.000 m de desnivell, segons un tuit que va penjar en el seu compte. Jornet pretén fer l'ascensió pel corredor Hornbein des de l'últim lloc habitat del vessant tibetà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)