Handbol

El Bordils clou una època amb bons números en la lliga

Handbol. Pau Campos ha acabat el seu cicle de lligues amb el Bordils amb 122 victòries en 224 partits i una mitjana de gairebé 30 gols per partit

L'època de Pau Campos al capdavant del Bordils encara no ha arribat al seu final. L'equip que dirigeix té pendent la disputa de la copa catalana –competició que ha guanyat cinc cops els set últims anys– abans que s'acabi la temporada i es faci efectiva la seva marxa a la lliga romanesa. El cap de setmana passat, però, el Bordils va cloure una sèrie de vuit temporades de lliga consecutives amb Pau Campos com a entrenador.

El tècnic bisbalenc es va fer càrrec de l'equip a l'inici del curs 2009/10. D'aleshores ençà, el Bordils ha jugat quatre temporades a la primera divisió estatal i, mercès a l'històric ascens aconseguit el 2013, quatre temporades més a la divisió d'honor de plata, la segona màxima categoria de l'handbol espanyol.

75% de triomfs a primera

Comptant només les fases regulars d'aquestes vuit temporades, el Bordils ha disputat amb Pau Campos 224 partits de lliga, amb 122 victòries (54,5%), 17 empats (7,6%) i 85 derrotes (37,9%). També ha fet 6.590 gols (29,4 per partit) i n'ha encaixat 6.250 (27,9 per partit).

Els números del Bordils, òbviament, van ser millors en el cicle a primera estatal, competició en la qual va ser subcampió tres vegades consecutives. El Bordils va arribar gairebé al 75% de victòries (76 en 104 partits) i va superar els 30 gols per partit (32), a més d'aconseguir 157 dels 208 punts possibles. La diferència entre gols fets i encaixats en quatre anys a primera va ser clarament positiva (+453). La seva millor fase regular en aquesta categoria va ser la del curs 2011/12, en què va aconseguir 43 punts, 21 victòries i 894 gols. Aquell any va jugar el seu primer play-off d'ascens, però no va ser fins dos anys després en què va poder certificar l'èxit més important en la història del club blanc-i-verd en superar la promoció d'ascens que es va disputar a Sòria.

Números dignes

Els dubtes al voltant del rendiment del Bordils a plata, els tenia el mateix Pau Campos. Amb tot, l'equip s'acabaria convertint en la revelació de la categoria en la seva temporada de debut. El Bordils aconseguiria els seus millors números en quatre anys plata, però, paradoxalment, també la pitjor classificació. Tot i acabar onzè, el Bordils va aconseguir més victòries (13), més punts (28) i més gols (869) que en cap de les temporades posteriors a plata. Els números totals en aquesta categoria han acabat sent més que dignes: 46 victòries, 12 empats i 62 derrotes en 120 partits, amb 104 punts de 240 possibles, 3.259 gols a favor (27,1 per partit) i 3.372 en contra (28,1 per partit). La diferència entre gols fets i encaixats ha acabat sent negativa (-113).

54,5% DE TRIOMFS

En les seves vuit lligues, Campos ha aconseguit la victòria en més de la meitat de partits

LA PARADOXA

El primer any a plata va ser el dels millors números però pitjor classificació

Pep Reixach, en el millor set

Pep Reixach ha estat inclòs en el millor set de la temporada a la divisió d'honor de plata, ocupant la posició d'extrem dret. El jugador de Celrà, a més, s'ha situat, amb 135 gols (4,37 per partit), en l'onzè lloc del rànquing de màxims golejadors de la temporada, que ha liderat el jugador del BMC Juan Muñoz amb 192 gols (6,4 per partit). En el millor set també hi són Luis Posado i Leonel Carlos (Zamora), en la posició de porter; Carlos García (Teucro), en la d'extrem esquerre; Carlos Rodríguez (Covadonga), en la de pivot; Julián Portero (Cajasur), en la de lateral esquerre; Juan Muñoz (BMC), en la de central, i Pere Vaquer (Barça Lassa B), en la de lateral dret. Juntament amb Pep Reixach, la resta de màxims golejadors del Bordils han estat Dalmau Huix (94, 38è de la lliga), Oriol Márquez (71, 68è de la lliga), Sergi Mach (65, 80è de la lliga) i Ignasi Moreno (59, 93è de la lliga).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)