Waterpolo

Waterpolo

Divisió d'Honor

Els mariners apuntalen el títol

Waterpolo. L'Atlètic Barceloneta va derrotar l'Astralpool Sabadell en el primer partit de la sèrie final de la lliga i demà podria encadenar el dotzè títol de lliga si repeteix victòria al feu vallesà

barceloneta 12 sabadell 8

ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo, Famera (2), Munarriz (4), Minguell, Viktor Rasovic (1), Tahull i Fran –equip inicial–, Bustos, Larumbe (1), Roca, Mallarach (2), Lozina (2) i LinaresASTRALPOOL CN SABADELL:Motos, Cabanas (1), Carrillo, Matoso, López-Escribano (1), Gallego i Marsal –equip inicial–, Gorria (1), Soler, Alcaide, Fenoy (4), Bustos (1) i MardonesPARCIALS:5-3, 2-2, 3-2 i 2-1ÀRBITRES:Buch i JaumandreuPÚBLIC:Uns 200 espectadors a la piscina de Sant Sebastià

Aquest any tampoc es preveu canvi de campió de lliga. Ahir el dominador absolut de la competició des del 2006 va allisar el camí per encadenar el dotzè títol. L'Atlètic Barceloneta va domesticar l'Astralpool Sabadell en el primer assalt de la final i demà tindrà la primera oportunitat d'arrodonir la temporada, en la qual també ha conquerit la copa i la supercopa, si és capaç de vèncer al feu vallesà. Tanmateix, els sabadellencs saltaran a la piscina amb el coratge i la persistència habitual, i amb els errors apresos, per intentar allargar l'eliminatòria amb un tercer partit que es jugaria dissabte a Barcelona.

Però l'empresa no és senzilla. Els mariners són superiors i ahir ho van tornar a demostrar controlant en tot moment el rival i el marcador. Van gestionar el joc com van voler i quan els vallesans els intentaven posar contra les cordes premien una mica més l'accelerador i evitaven que la incertesa arribés a l'aigua.

La primera consigna que s'havia fixat l'Atlètic Barceloneta era evitar que els vallesans entressin en el partit. I ho van aconseguir obrint una primera escletxa de tres gols en només dos minuts gràcies als gols de Famera, Munarriz i Viktor Rasovic. Als de Chava Gómez els va costar entrar en el partit, però es van negar a entregar les armes tan aviat i dos gols de Fenoy els van permetre escurçar diferències (3-2). Però els mariners no es van inquietar i van aprofitar dues exclusions per tornar a obrir una diferència de tres gols (5-2), que al final del primer parcial es va reduir a dos (5-3).

El gat i la rata

Una excel·lent combinació entre Minguell i Munarriz, culminada amb gol pel navarrès, va servir per inaugurar el segon quart (6-3). Fenoy va tornar a donar oxigen als vallesans en dues ocasions (6-4 i 7-5) i el porter Motos va mantenir la distància prudencial en aturar dues canonades locals. Semblava el joc del gat i la rata. Els mariners no sentenciaven, però els vallesans tampoc eren capaços de traspassar la línia vermella dels dos gols. Mai es van situar a un gol de diferència, una situació sempre incòmoda per al rival.

Una acció ràpida de Famera va distanciar novament l'Atlètic Barceloneta i semblava que aquest cop encarrilaria la victòria. Els vallesans van desaprofitar un atac, però Motos els va donar una segona oportunitat que no van deixar escapar: Javi Bustos va acabar amb gol una excel·lent triangulació (8-6). Els de Chava Gómez haurien pogut situar-se a només un gol de diferència, però van ser desencertats en una acció de superioritat i en els dos atacs següents, fins que Luka Lozina va trencar una sèrie d'atacs locals fallits (9-6). A continuació, l'olotí Blai Mallarach va establir la màxima diferència fins al moment amb una canonada (10-6). L'Atlètic Barceloneta va mantenir l'avantatge al final del partit (12-8) i espera impacient el compte enrere per poder certificar una nova temporada impol·luta en les competicions estatals.

ELS VESTIDORS

No hem deixat que el Sabadell entrés en el partit. Hem fet un passet pel títol, però queda una guerra
Jesús Martín
entrenador de l'atlètic barceloneta
Hem reaccionat després del 3 a 0, però mai ens hem pogut situar a un gol de diferència
Salvador Gómez
entrenador de l'astralpool sabadell
Tenim el plus de l'experiència i les ganes de continuar guanyant títols una temporada més
Marc Minguell
jugador de l'atlètic barceloneta
Hem sortit massa tous. No hem estat malament en atac. Hi deixarem la vida per forçar el tercer
José Maria Motos
porter de l'astralpool sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)