Ciclisme

No és un avió, és Gaviria

Ciclisme. El jove colombià suma el quart triomf d'etapa en un esprint abans que la muntanya torni a posar a tothom al seu lloc

El colombià Fernando Gaviria (Quick-Step) va sumar ahir a Tortona el quart triomf en el Giro d'Itàlia i va confirmar la seva candidatura a ser l'esprintador de l'any. Ho va fer, a més, d'una forma inesperada en què va demostrar el seu estat de forma pletòric. El colombià semblava que quedava tancat en la recta final i fins i tot va perdre uns metres mentre el seu llançador, l'argentí, el buscava a banda i banda. Quan semblava que Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) seria el vencedor, va aparèixer Gaviria avançant tothom per la dreta i encara amb temps per alçar el braços. Impressionant.

Després de la calma d'ahir, arriba la tempesta d'avui, la pujada al llegendari santuari d'Oropa, conegut per un dels pocs defalliments d'Indurain (1993) i per la monumental exhibició de Marco Pantani el 1999. Al peu del port li va sortir la cadena de la bici. Va parar, la va canviar tot sol, va arrencar, va remuntar tots els rivals i els va rematar amb un atac marca de la casa. És un port, doncs, ideal perquè el líder, Tom Dumoulin, pateixi de valent contra els escaladors, especialment contra Nairo Quintana, el que està més en forma.

13a etapa
1r. F. Gaviria (Quick-Step)
3h47:45
2n. S. Bennett (Bora-Hansgrore)
m.t.
3r. J. Stuyven (Trek-Segafredo)
m.t.
4t. R. Ferrari (UAE)
m.t.
General
1r. T. Dumoulin (Sunweb)
56h28:53
2n. N. Quintana (Movistar)
a 2:23
3r. B. Mollema (Trek-Segafredo)
a 2:38
4t. T. Pinot (FdJ)
a 2:40
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)