Ciclisme

La muntanya russa infernal que ha d’aclarir més el Giro

Giro d’Itàlia. Dumoulin haurà de continuar la defensa del liderat a la muntanya davant de Quintana i Nibali en una etapa espectacular als Dolomites amb cinc ports successius en 137 km

El Giro perfilarà una mica més el vencedor de l’edició del centenari en una espectacular divuitena etapa sense ni un pam de pla i amb cinc ports en tan sols 137 quilòmetres. Un escenari perfecte per preparar emboscades i posar el líder, el neerlandès Tom Dumoulin (Sunweb), contra les cordes després de la calma relativa que va viure ahir. Serà la primera de les tres opcions que tindran el colombià Nairo Quintana (Movistar) i el sicilià Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) per arrabassar-li la primera posició i procurar agafar un avantatge suficient per afrontar la contrarellotge final. Tan important és arribar a dalt com mantenir-s’hi a Milà.

El pilot haurà de sortir ambles cames ben escalfades perquè tindran menys de quinze quilòmetres fins al primer obstacle muntanyós: el Pordoi, de primera categoria. En un altre primera, el Pontives, hi haurà la meta final. Entremig, els corredors enllaçaran el Valparola (2a), el Gardena (2a) i el Pinei (3a). En total els ciclistes acumularan una mica més de 4.000 metres de desnivell positiu, amb una pendent mitjà al voltant del 7% amb puntes fins al 15% en una duríssima jornada en els Dolomites.

Ahir, Dumoulin no es va ressentir dels problemes estomacals que dimarts li van fer perdre bona part del temps que tenia amb els rivals. “Estic decebut i enfadat amb mi perquè tenia bones cames. Hauria tingut un bon marge per afrontar les tres últimes etapes de muntanya”, va lamentar. Amb vista a la cita d’avui, va assegurar que “estem preparats per tot. Potser el top 5 no atacarà al primer port, tot i que pot passar, però tard o d’hora m’atacaran. Serà un dia dur des de l’inici”.

La batalla pel blanc

Una de les atraccions del Giro s’està lliurant entre els joves. El luxemburguès Bob Jungels (Quick-Step) lidera la classificació, encara que ahir va perdre durant alguns moments el privilegi perquè l’eslovè Jan Polanc (Emirates), un dels escapats, li eixugava la diferència. Al final, Polanc, vencedor de la quarta etapa a l’Etna, es va haver de conformar amb passar al segon lloc per davant de l’australià Adam Yates (Orica). És el naixement d’una rivalitat que de ben segur que continuarà.

17a etapa
1r. P. Rolland (Cannondale) 5:42.56
2n. R. Costa (Emirates) a 0:24
3r. G. Izagirre (Movistar) m.t.
4t. R. Sutherland (Movistar) m.t.
5è. M. Busato (Wiler) m.t.
6è. D. Devenyns (Quick Step) m.t.
7è. F. Grossschartner (CCC) m.t.
8è. O. Fraile (D. Data) m.t.
General
1r. T. Dumoulin (Sunweb) 76:05.38
2n. N. Quintana (Movistar) a 0:31
3r. V. Nibali (Bahrain) a 1:12
4t. T. Pinot (FDJ) a 2:38
5è. I. Zakarin (Katuixa) a 2:40
6è. D. Pozzovivo (AG2R) a 3:05
7è. B. Mollema (Trek) a 3:49
8è. B. Jungels (Quick Step) a 4:35
9è. S. Kruijswijk (LottoNL) a 6:20
10è. J. Polanc (Emirates) a 6:33
11è. A. Yates (Orica) a 7:00

El combatiu Rolland posa fi a dos anys de sequera

El francès Pierre Roland (Cannondale) va posar fi a una sequera de dos anys sense celebrar cap victòria en adjudicar-se la dissetena etapa del Giro. Tot sovint prova sort, però últimament ho feia sense premi. Ahir va ser un dels tres corredors que van saltar al tot just quan es donava el tret de sortida a Tirano en una jornada amb tres ports a la primera part i en la que els favorits van convenir una treva abans de la traca final. L’aventura del triplet es va fondre, però Rolland ho va tornar a provar amb un grup nombrós que va agafar una diferència suficient respecte un pilot passiu. A set quilòmetres de meta, Rolland va saltar esperitat i ningú el va poder aturar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)