Tennis

Tennis

Roland Garros

Roland Garros a mida

Nadal és el principal candidat al títol del torneig parisenc per la baixa de Federer i el mal moment que travessen Murray i Djokovic

Granollers i Ramos són els únics representants del país en el quadre masculí

Si l’any passat la incògnita sobre qui seria el vencedor de Roland Garros planava sobre les pistes de París, aquest es pot confirmar que el favorit número u torna a ser Rafa Nadal. El mallorquí, el millor jugador en la història d’aquest torneig, en el qual acumula nou títols, arriba en bona forma a la seva cita preferida. Després d’un inici de temporada sense cap trofeu –va perdre les finals de l’obert d’Austràlia, Acapulco i Miami–, Nadal ha reviscolat amb l’arribada de la terra batuda, superfície en què ja ha guanyat els Masters 1.000 de Madrid i Montecarlo i el Barcelona Open Banc Sabadell. Només l’austríac Dominic Thiem, en els quarts de final del Masters 1.000 de Roma, l’ha aconseguit superar sobre aquesta superfície.

A Nadal també l’afavoreix el mal moment que travessen els jugadors que, suposadament, haurien de ser els seus màxims rivals a París. Amb la baixa de Roger Federer, que va ser el millor jugador a l’inici de temporada, ni Andy Murray ni Novak Djokovic, els dos primers caps de sèrie, arriben a la cita en el seu millor estat de forma. El serbi defensa el títol de l’any passat, però no guanya cap trofeu des del primer torneig que ha disputat aquest temporada (Doha) i la seva singladura en terra batuda està sent més aviat discreta, amb només una final disputada –a Roma, en què va perdre contra l’alemany Alexander Zverev– en tres tornejos. El mateix Djokovic reconeix que Nadal és el principal favorit per guanyar el títol. “Ha estat, juntament amb Federer, el millor d’aquesta temporada, els seus resultats han estat excel·lents. El nivell de tennis que mostra és molt alt. A més, juga en la seva superfície favorita i tindrà molta confiança”, admet el jugador serbi. Per a Djokovic, Roland Garros arriba en moment de canvis. Després d’unes setmanes sense equip tècnic, el serbi jugarà el segon Grand Slam de l’any amb l’exjugador Andre Agassi com a entrenador. L’acord entre tots dos és, de moment, només per a aquest torneig, i segons l’entesa que tinguin podrien allargar la seva relació.

Andy Murray evitaria tant Nadal com Djokovic fins a la final, però ara mateix això és el que menys ocupa el pensament de l’escocès. Tot just es recupera d’una malaltia –la tercera que té aquest any– i la seva màxima preocupació és recuperar la forma per afrontar dues setmanes de partits que es poden allargar als cinc sets. I és que a Roma ja va donar mostres de cansament amb poca estona de joc. “Diumenge em vaig trobar malament, i vaig estar indisposat alguns dies. Però ara estic millor, avui m’he entrenat i m’he sentit bé”, deia divendres.

Per la seva part, Nadal es mostra confiat a fer un bon torneig després de la retirada en la tercera eliminatòria de l’any passat a causa d’una lesió al canell: “Estic competint a un bon nivell, no he tingut alts i baixos i he perdut pocs partits. A més, en els cops de dreta he tornat a millorar.” Com en el cas de Nadal, també s’espera un bon rendiment de Dominic Thiem i Alexander Zverev, dos dels jugadors més competents durant la temporada de terra.

Marcel Granollers i Alber Ramos seran els únics catalans del quadre masculí. El primer debutarà contra Djokovic, jugador a qui no ha guanyat en els tres partits en què s’han enfrontat, mentre que el segon jugarà contra el romanès Marius Copil, provinent de la fase prèvia.

ELS PROTAGONISTES

Jugar aquí sempre és igual d’especial. Roland Garros és un torneig únic i el lloc més important de la meva carrera
Rafa Nadal
Molts diuen que no tinc res a fer a París després de les últimes setmanes, però jo penso que ho puc fer bé
Andy Murray
Philippe Chatrier. 11 h
Julia Boserup - (15) Petra Kvitova
(1) Angelique Kerber - E. Makarova
S. Robert - (11) Grigor Dimitrov
(16) Lucas Pouille - Julien Benneteau
Suzanne Lenglen. 11 h
Horacio Ceballos - Adrian Mannarino
C. McHale - (8) Svetlana Kuznetsova
(6) Dominic Thiem - Bernard Tomic
(10) Venus Williams - Qiang Wang
Pista 2 (3r torn)
Tommy Robredo - Daniel Evans
Pista 3. 11 h
Marius Copil - (19) Albert Ramos
(23) Ivo Karlovic - Stefanos Tsitsipas
No em plantejo el torneig com si l’hagués de guanyar sigui com sigui; no ho he fet mai en un Grand Slam
Novak Djokovic

Muguruza, defensora del títol sense Williams

Garbiñe Muguruza defensarà el títol que l’any passat va aconseguir en la final contra Serena Williams. La catalana d’origen veneçolà haurà de capgirar la tendència d’aquesta temporada si vol tenir èxit, atès que encara no ha pogut assolir cap final i només ha pogut disputar dues semifinals (Roma i Brisbane). “Intento prendre-m’ho com un torneig normal, encara que sé que és mentida. És un Grand Slam i vull jugar bé. Ja tinc el trofeu i el vull tornar a guanyar”, explica Muguruza. En absència de Serena Williams, de baixa per embaràs, l’alemanya Angelique Kerber serà la primera cap de sèrie. Muguruza la tindrà a la seva part del quadre, i es trobarien a semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)