Atletisme

Christian Taylor amenaça el rècord de Jonathan Edwards

Atletisme. L’atleta nord-americà va vèncer en el triple salt d’Eugene amb 18,11 metres

El nord-americà Christian Taylor, doble campió olímpic i mundial, va evidenciar ahir que aquest curs tornarà a ser una seriosa amenaça per a la plusmarca mundial de Jonathan Edwards (18,29 m), vigent des del 1995. L’atleta de Fayetteville es va imposar en el concurs de triple salt del Prefontaine Classic, tercera cita de la lliga del Diamant, amb un vol de 18,11 m que suposa la tercera millor marca de la història. És la quarta vegada que Taylor, que en el mundial de Pequín 2015 va aterrar a 18,21 m, supera la barrera dels 18 metres. Més enllà de l’històric rècord d’Edwards, el millor estímul per al doble campió olímpic va ser la competència del seu compatriota, Will Claye, que el va obligar a oferir la seva millor versió amb un gran concurs culminat amb uns espectaculars 18,05 m, un registre que no es podrà homologar per culpa d’un vent excessiu (2,4 m/s).

L’altra gran protagonista de la reunió va ser el britànic Mo Farah, que va superar per enèsima vegada les escomeses dels fondistes kenyans i etíops i es va imposar en els 5.000 m amb un nou registre de l’any (13:00.69). En la prova femenina, el triomf va ser per a l’etíop Genzebe Dibaba (14:25.22). Una de les novetats de la reunió va ser la reaparició de la russa Maria Lasistkene –Kuchina de soltera–, que va aprofitar un permís especial de la IAAF i es va imposar en l’alçada amb una millor marca de l’any (2,03 m). Tori Bowie va guanyar els 200 m (21.77) i Ronnie Baker, els 100 m, amb uns ventosos 9.86.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)