Tennis

Muguruza inicia amb ímpetu la defensa del títol

Tennis. Roland Garros. La vigent campiona va derrotar per 6-2 i 6-4 la italiana Francesca Schiavone

Agressiva i resolutiva, la catalana Garbiñe Muguruza (4) va començar ahir amb fermesa la defensa del títol superant la italiana Francesca Sxhiavone –campiona a París el 2010– per 6-2 i 6-4. Muguruza va encarrilar el duel de campiones amb una sortida fulgurant: 3-0 amb dos trencaments inclosos. Inesperadament, la de Caracas va tenir un petit curtcircuit i va perdre el seu servei (3-1). Els errors no forçats de la catalana i els angles amb la dreta cargolada de la italiana van alterar la dinàmica inicial.

Segura de les seves forces, el break no va afectar gaire Muguruza, que es va situar amb un 0-40 sobre el servei de la seva rival. Però Schiavone, inferior en potència però amb molta visió de joc, va incrementar el nivell d’agressivitat i va replicar escurçant distàncies (3-2). El partit es va suspendre uns minuts perquè un espectador es va desmaiar. En la represa, Muguruza va redreçar el rumb i va clavar un parcial de 5-0 que va resoldre el primer set (6-2) i va encarrilar el segon acte (2-0). Però la italiana va ressorgir (3-4) i va obligar la campiona a lluir tot el seu repertori fins que va tancar el duel en la quarta pilota de partit. Muguruza jugarà contra l’estònia Anett Kontaveit (52a).

Nadal, implacable

El debut del nou cops campió Rafa Nadal va ser prou còmode. El 6-1, 6-4 i 6-1 en un hora i 52 minuts contra un jugador amb tant de talent i alhora tanta irregularitat com el francès Benoit Paire ho diu tot. Paire només va plantar cara en el segon acte, que Nadal va aconseguir amb un trencament en el novè joc (5-4). El seu rival en el segon partit serà l’holandès Robin Haase, al qual ha derrotat en els dos enfrontaments previs. Un altre home fort sobre argila, el belga David Goffin (10), va passar derrotant amb autoritat el francès Paul-Henri Mathieu per un triple 6-2.

A pesar de cedir el tercer set per 0-6, el fiable castellonenc Roberto Bautista (17) –l’any passat va arribar als vuitens– va superar l’australià John Millman. També va alçar el puny el xabià David Ferrer (30), contra el nord-americà Donald Young, remuntant dos cops amb orgull i ofici un duel maratonià de 4 hores i 26 minuts. Ferrer se les haurà en la segona eliminatòria amb el també incombustible Feliciano López.

(14) Vesnina - Maia 6-2, 3-6, 6-4
(16) Pavlyutxenkova - Tig 6-1, 1-0 i ret.

Marcel Granollers perd contra Novak Djokovic

El serbi Novak Djokovic (2), que ahir va començar en partit oficial la seva relació amb el seu nou tècnic, André Agassi, va estrenar a París la seva condició de campió el 2016 amb un triomf més treballat del que reflecteix el resultat davant del català Marcel Granollers: 6-3, 6-4 i 6-2 en dues hores i 27 minuts. El serbi es va apoderar del centre de la pista, va manar en els intercanvis i va consumar el seu quart triomf contra el barceloní en quatre partits, però es va veure obligat a apujar el seu nivell d’intensitat. Granollers (77è) haurà de buscar una altra oportunitat per reconduir la seva temporada –3 triomfs i 13 derrotes fins ara–. Les restades de Djokovic li van permetre consumar vuit trencaments (8/20) i van esterilitzar els quatre ‘breaks’ del català: 4/10. El rival de Nole serà el portuguès establert a Catalunya Joâo Sousa, una bona pedra de toc.Dojkovic s’ha endut els tres duels previs.