Rugbi

Jorba, campió del torneig francès amb la USAP

Rugbi. L’ala barceloní juga al segon equip perpinyanès, que ha conquerit el prestigiós campionat que enfronta els filials dels clubs professionals

A falta d’alegries del primer equip de la USAP, els aficionats s’han de consolar amb les que proporciona el planter. Aquesta setmana, el filial va arrodonir una temporada perfecta proclamant-se campió de França en batre el Castres en la final (18-6) a l’Stade de la Méditerranée de Besiers. Els perpinyanesos havien acabat primers la fase regular i s’havien imposat al Baiona en les semifinals (37-23). És el tercer cop que els nord-catalans guanyen una competició en la qual participen els trenta clubs del Top 14 i de la Pro D2 amb jugadors de menys de 23 anys.

El barceloní Jordi Jorba ha estat partícip de la victòria perpinyanesa. Ha firmat una bona temporada, tot i que en la final de Besiers era el medical joker, el substitut per si hi havia una lesió, i es va haver de conformar amb patir des de la distància. “Som l’orgull de la USAP. Ens satisfà poder donar una alegria així als aficionats. En l’àmbit individual, el títol també és important per a tots nosaltres. Som campions de França en la màxima categoria dels joves, de menys de 23 anys”, explica l’ala català.

Jorba, un jugador polivalent, ràpid i astut i que ha contribuït amb unes quantes marques durant la temporada, considera que el campionat és la recompensa a la feina ben feta: “Hem treballat molt, ens hem sacrificat i hi ha hagut bona sintonia al vestidor.” Tot i això, la final no va ser un camí de roses. Els perpinyanesos van haver de remuntar un resultat advers. “El Castres es va avançar 0 a 6 en la primera part i tothom es va quedar glaçat, però vam reaccionar després del descans amb un parcial de 18 a 0, encara que vam haver de patir fins al final.”

La temporada que ve, el jove català de 20 anys continuarà al centre de formació usapista, un dels més prestigiosos de l’Estat francès. Es proposa continuar progressant i formar part del grup d’entrenament amb el primer equip i tenir més a prop el seu objectiu majúscul: fer el salt amb els professionals.

Quart curs al purgatori

El bon rendiment dels joves arlequins contrasta amb el del primer equip, que haurà de passar una quarta temporada a la segona categoria del rugbi francès. Els nord-catalans han acabat la fase regular sisens i han quedat a dos punts de classificar-se per a la fase final d’ascens al Top 14. Han millorat l’actuació del curs anterior en el Pro D2, però encara han quedat lluny d’acostar-se a l’elit, en la qual havien militat entre el 1911 i el 2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)