Golf

Itàlia encara busca finançament

Golf. La seu de la Ryder Cup del 2022 no va poder garantir els 97 milions promesos per fer la competició i estaria renegociant l’acord amb l’European Tour. La candidatura de Caldes va ser la segona més valorada en l’elecció de la seu

La seu italiana de la Ryder Cup 2022 no ha desencallat del tot el finançament del projecte. Els canvis de govern en les institucions italianes van fer trontollar els 97 milions promesos inicialment per fer la competició, que es disputaria al camp Marco Simone, situat a 17 km de Roma. La seu italiana es va imposar en l’elecció del desembre del 2015, en la qual la candidatura del PGA Catalunya de Caldes de Malavella va ser la segona més valorada. El febrer passat el Senat italià va tirar enrere el projecte de llei que proporcionava la garantia de 97 milions i va actuar en consonància amb la decisió de la nova alcaldessa de Roma, Virginia Raggi, de renunciar a la candidatura per als Jocs Olímpics del 2024. El finançament s’hauria començat a renegociar a la baixa amb l’European Tour, institució que va escollir la seu de la Ryder Cup. Tot i que les reunions entre les dues parts encara no s’han tancat, fonts de l’European Tour asseguren que es podria arribar a un acord “a final d’aquest mes.” Les probabilitats que no arribin a bon port es consideren molt baixes. Primer de tot, perquè tant el golf italià com l’European Tour s’hi juguen el prestigi, i després perquè la implicació en el projecte del Comitè Olímpic Italià, institució que disposa de bons recursos propis –el golf és ara olímpic– podria garantir una part d’aquest finançament.

En cas d’una improbable renúncia, s’obriria un escenari nou que en cap cas significaria de manera automàtica l’elecció del camp de Caldes com a seu, tot i haver presentat la segona candidatura més valorada. Com que no hi ha precedents, l’European Tour hauria de valorar la manera d’escollir una nova seu, que podria passar per escollir una candidatura entre les que ja es van presentar –també n’hi havia una d’alemanya i una d’austríaca– o bé per obrir un procés nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)