Handbol

Catarain: “Aquest és un pas molt important per a mi”

Handbol. El nou entrenador del Bordils assumeix amb “motivació i ganes” el repte de substituir Pau Campos. En la presentació d’ahir va confirmar les baixes de Pedraza i Masmiquel

Sergi Catarain va ser presentat ahir com a nou entrenador del primer equip de l’Handbol Bordils, en substitució de Pau Campos, que ha acceptat una oferta de la lliga romanesa. Catarain va assegurar que afronta el repte amb moltes “ganes i motivació” i conscient del que representa rellevar qui ell mateix qualifica com “el millor entrenador gironí” dels últims anys. “És un repte molt important. Substituir en Pau és gairebé impossible. Es el millor entrenador dels últims anys a Girona i jo soc un aprenent al costat seu. Si m’hi comparen, hi surto perdent, però quant a motivació i ganes no em guanyarà ningú”, va explicar davant la premsa.

El nou entrenador del Bordils té una àmplia experiència com a jugador. Es va formar en el Garbí de Palafrugell i va jugar amb el Barça de Xesco Espar entre el 2005 i el 2007. El 2012 va retirar-se per uns problemes físics i durant les últimes quatre temporades ha entrenat el Garbí a primera catalana, tasca que ha compaginat amb la seva feina de professor d’educació física a Palafrugell. Catarain va explicar que l’entesa per convertir-se en el nou entrenador del Bordils “va ser ràpida” un cop va entrar la nova junta del Bordils i es va confirmar el comiat de Pau Campos: “Aquest és un pas molt important per a mi”, va admetre Catarain. El seu nomenament es va fer oficial fa quinze dies i des de llavors ja ha tingut temps de parlar amb els jugadors del primer equip. Ahir va avançar que la temporada que ve continuarà tota la plantilla, a excepció, per motius personals i de feina, d’Enric Pedraza i Oriol Masmiquel. “El cos tècnic també serà el mateix. Gran part de la feina ja està feta i no hi haurà gaires modificacions. Les baixes les suplirem amb jugadors del segon equip, que tenen un potencial molt alt.”

Un sistema similar

Catarain, que farà 37 anys el 9 de setembre, va dir que coneix bé la plantilla del Bordils perquè quan es troba amb Pau Campos –gairebé cada dia, perquè tots dos són mestres a Palafrugell– sempre acaben parlant d’handbol. També va admetre que comparteix la filosofia de joc de Campos, motiu pel qual el sistema del Bordils no hauria de canviar gaire: “Serà molt semblant. Amb en Pau fa molts anys que ens coneixem. Som d’un sistema molt similar, amb una defensa molt forta i contraatacs contundents. Per les característiques dels jugadors del Bordils, hem de fer un joc dinàmic. No el podem fer estàtic perquè no tenim els jugadors per fer-lo.” Pel que fa als objectiu de l’equip, Catarin va dir que el Bordils ha d’aspirar a competir amb “tothom.” “No hem d’anar a perdre cap partit i serà molt important mantenir la categoria.” La que ve serà la cinquena temporada consecutiva del Bordils a la divisió d’honor de plata, la segona màxima categoria de l’handbol espanyol.

Catarain va avançar que l’equip es posarà en marxa l’1 d’agost. “Tindrem sis setmanes de pretemporada abans de començar la lliga. No hi haurà partit de supercopa com altres anys [el Bordils va perdre el dret de jugar-la en caure en els quarts de final de la copa catalana], però farem algun partit més adequat a les nostres necessitats.”

No hi haurà gaires canvis. El cos tècnic continua i el sistema serà similar, amb una defensa molt forta i contraatacs contundents
Substituir en Pau és gairebé impossible. És el millor entrenador de Girona dels últims anys. Quant a motivació no em guanya ningú
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)