Atletisme

Atletisme

Els atletes africans, les figures del míting de BCN

Atletisme. Nijel Amos i Amanthle Montso (Botswana), confirmats per a les curses dels 400 m de la cita del 29 de maig a l’estadi Serrahima

La Federació Catalana d’Atletisme ha confirmat ja alguns dels atletes internacionals que competiran dimecres vinent en el míting internacional de Barcelona, a l’estadi Serrahima. Tot i que la llista encara no es definitiva i es podria enriquir amb més atletes de nivell, de moment el principals noms que s’han fet conèixer són el de Nijel Amos (Botswana), Fegmi Ogunode (Nigèria), Antoine Gakeme (Burundi), Benjamin Kigen (Kenya), Geodfrey Mokoena (Sud-àfrica) i Amanthle Montso (Botswana), entre d’altres.

Tampoc faltaran a la cita els grans atletes catalans del moment, liderats per Adel Mechaal, Ilias Fifa i Esther Guerrero i les velocistes Estela Garcia i Cristina Lara. Pel nivell del míting tots tindran l’oportunitat de millorar les seves marques, fet que interessa especialment a Guerrero i Garcia, que s’han quedat a prop ja més d’una vegada de la mínima per al mundial de Londres per als 800 i els 200 m, respectivament.

El nom més mediàtic és, indubtablement, el de Nijel Amos, subcampió olímpic dels 800 m en els Jocs de Londres. Amos té un excel·lent record de Barcelona, ja que va ser la ciutat que el va donar a conèixer internacionalment precisament abans dels Jocs de Londres quan va ser campió del món júnior. En la cita olímpica, Amos va batre el rècord del món júnior (1:43.53), una marca que encara es manté i que és la tercera de tots els temps. Amos correrà a Barcelona els 400 m, distància en què té una millor marca de 45.56. En els Jocs de Rio va córrer els 4x400 m i va obtenir una històrica cinquena posició en la final amb els seus companys de Botswana. Després de quedar fora de la final olímpica dels 800 m a Rio i de la del mundial de Pequín el 2015, el seu objectiu és recuperar un lloc entre els millors de la seva distància preferida. En els 400 m femenins hi haurà la seva compatriota Amanthle Montso, campiona del món a Daegu el 2011 i subcampiona el 2013 a Moscou.

En els 800 m de Barcelona hi haurà Antoine Gakeme, que va ser subcampió del món indoor l’any passat a Portland. Pel que fa a la velocitat, el nigerià Femi Ogunode, amb passaport de Qatar, serà la referència en els 100 m. El 2015 va córrer en 9.91 i l’any passat, en 9.92. També ha baixat del 20 segons en els 200 m (19.97). Amb 25 anys confia arribar a Londres en el millor moment de la seva vida.

És probable que aterrin a Barcelona més atletes africans del grup de Jama Aden, tot i que està descartada la presència de Genzebe Dibaba, el gran reclam de les últimes dues edicions del míting.

Chapado: “Prego perquè Mechaal esti gui a Londres”

El president de la Federació Espanyola d’Atletisme, Raúl Chapado, va parlar ahir de la situació d’Adel Mechaal en una trobada a Madrid amb mitjans de comunicació: “Prego perquè pugui estar en el mundial de Londres. Està corrent amb bons resultats, però per sobre dels interessos individuals hi ha els col·lectius i si el TAS no li dona llum verda no el convocarem.” Chapado va assegurar que Mechaal ha entès perfectament la seva exclusió de l’equip espanyol en l’europeu de seleccions, ja que una futura sanció hauria anul·lat el seu resultat en el campionat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)