Atletisme

Atletisme

Esther Guerrero buscarà la mínima en el millor escenari

Atletisme. La migfondista banyolina intentarà aconseguir la marca de 800 m (2:01.00) per al mundial de Londres avui en la lliga del Diamant que es disputa a la mateixa capital britànica

Fa deu dies, sobre el tartan de l’Estadi Joan Serrahima, la banyolina Esther Guerrero es lamentava d’haver perdut una altra oportunitat de segellar la mínima de 800 m (2:01.00) per al mundial de Londres. “Les atletes africanes no tenien ganes de córrer, he anat retinguda i el temps de pas pels 400 m ha estat massa elevat [pràcticament un minut]. M’estic entrenant molt bé, encara tinc un mes per trobar una cursa ràpida en algun míting per Europa”, comentava resignada en ple míting de Barcelona. Segur que en aquell moment la migfondista del New Balance no esperava que la pròxima oportunitat la tindria en una reunió de la lliga del Diamant, precisament a Londres, on es disputarà el mundial entre el 4 i el 13 d’agost. L’objectiu, doncs, és córrer avui per sota dels 2:01.00 per poder tornar a la capital britànica d’aquí a un mes.

Les expectatives són optimistes. En la línia de sortida (13:40h), amb onze corredores, destaquen quatre representants de la Gran Bretanya i quatre més dels Estats Units, a més d’una noruega i una neozelandesa. Sense atletes africanes, habitualment amb una manera de córrer més anàrquica, és més factible que el ritme de cursa sigui regular i pugui afavorir els interessos de Guerrero. Entre les inscrites, destaquen la nord-americana Charlene Lipsey, segona en els trials de Sacramento amb 1:58.01, i l’escocesa Lynsey Sharp, amb una marca personal d’1:57.69 i que va assolir el títol europeu a Hèlsinki 2012 i la plata a Zuric 2014. De fet, totes les participants tenen millor registre que Guerrero, que per aconseguir el seu propòsit haurà de rebaixar el seu registre personal (2:01.20).

Farah i Mechaal, en 3.000

Per a l’afició local, un dels focus d’atracció serà la participació de Mo Farah, el gran candidat a la victòria en els 3.000 m. En la llista de sortida no hi faltarà el palamosí Adel Mechaal (New Balance), que mirarà de rebaixar la seva plusmarca catalana (7:35.28), assolida dissabte passat a París. El corredor empordanès també té previst competir en els 1.500 m de la lliga del Diamant de Rabat (16 de juliol). Després d’aquesta cursa, i si el dictamen del TAS és favorable als seus interessos, decidirà si amb vista al mundial de Londres es decanta pels 1.500 m (segons la voluntat del seu entrenador Antonio Serrano) o els 5.000 m (la seva preferència).

Una altra prova que mereix una atenció especial són els 100 m tanques amb la participació de la nord-americana Kendra Harrison, que el curs passat es va quedar fora dels Jocs Olímpics de Rio, però va deixar empremta en la reunió de Londres, amb la consecució d’un nou registre mundial (12.20). Aquest curs ja ha acreditat 12.28. Un altre nom propi és el de la jamaicana Elaine Thompson, la reina de la velocitat a Rio i que a la capital britànica correrà l’hectòmetre. Al seu torn, la russa Maria Lasitskene mirarà d’afegir una nova victòria a una nova temporada immaculada –ja ha aconseguit setze triomfs consecutius– i tornarà a assaltar la plusmarca mundial d’alçada (2,09 m), en poder de la búlgara Stefka Kostadinova des del 1987. Dijous a Lausana es va quedar en 2,06 m.

LA DADA

En la reunió londinenca hi competiran fins a dotze campions olímpics
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)