Natació

Una dècada prodigiosa

Ona Carbonell va quedar subcampiona del món en la prova de solo tècnic i completa deu anys d’èxit mundial

Rússia, ahir amb Kolesnitxenko, va ser la dominadora, però la barcelonina va retallar la diferència

Fa deu anys Ona Carbonell va estrenar el palmarès mundialista amb una plata i un bronze en la prova lliure i tècnica per equips a Melbourne. Tenia 17 anys i era la més jove i desconeguda d’un grup de nedadores en el qual brillaven les mítiques Mengual i Fuentes. Fa quatre anys, a Barcelona, va demostrar estar capacitada per assumir el repte majúscul de convertir-se en solista. Era l’últim graó en la seva trajectòria. A casa es va estrenar com a solista amb dos bronzes i dos anys més tard, a Kazan, en va mantenir un i l’altre el va convertir en plata. Ahir, a Budapest va renovar el subcampionat mundial en solo tècnic. Només l’allargada ombra russa la va privar de pujar al graó més alt del podi. És la dinovena medalla mundialista de la barcelonina que viu el sisè mundial, on encara pot ampliar el botí en el solo lliure.

A la piscina del Parc Urbà de Budapest, en un matí plujós, la barcelonina va defensar amb determinació l’exercici en què havia de representar obligatòriament set figures bàsiques. Va interpretar Snake, una rutina dissenyada per Esther Jaumà i Virginie Dedieu, enfundada en un banyador verd que ella mateixa havia dissenyat per a l’ocasió. Va rebre una puntuació de 93,6534 que la consolidaven a la segona posició. Encara lluny dels 95,2036 de Svetlana Kolesnitxenko, però també suficientment distant dels 91,9992 de la ucraïnesa Anna Voloixina, que va ocupar la tercera posició.

Carbonell va acabar satisfeta: “He millorat en tots els paràmetres d’execució. He rebut aquests dies molts suports, molta gent em deia que podia fer-ho. Només per la lluita val la pena. Guanyar és molt difícil, però estar-hi tan a prop és molt important. Aquest cop hi he estat més a prop que en el mundial.” Ahir es va quedar a 1,5 punts i fa dos anys a Kazan la diferència va ser quasi el doble.

LA FRASE

He millorat en tots els paràmetres d’execució; he estat més a prop de guanyar que en l’últim mundial
Ona Carbonell
NEDADORA
Solo tècnic
1r. S. Kolesnitxenko (Rus) 95,2036
2n. O. Carbonell) 93.6534
3r. A. Voloixina (Ucr) 91.9992
4t. Y. Inui (Jpn) 91.7490
5è. J. Simoneau (Can) 89.500
6è. L. Cerruti (Ita) 88.3369
7è. E. Planationi (Gre) 86.5328

Més a prop de la vintena

Sis mundials i, fins ara, dinou medalles. Aquest és el balanç de Carbonell que des dels 17 anys competeix al primer nivell. En el currículum en campionats del món destaca l’or en el combo el 2009 a Roma, acompanyat de vuit medalles de plata i deu de bronze. L’experiència més increïble la va viure al costat de casa, al Palau Sant Jordi, on el 2013 es va penjar set medalles: quatre bronzes i tres plates. A Hongria també competeix en el duet –avui afrontarà la final tècnica amb Paula Ramírez–, i en el combo, encara que on té més possibilitats de penjar-se una altra medalla, la vintena mundial, és en solo lliure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)