Atletisme

atletisme

mundial

Jaël Bestué, plata en el mundial juvenil

Atletisme. La velocista del Muntanyenc Sant Cugat va ser segona en la final dels 200 amb 23.61, nou rècord de Catalunya i de l’Estat

L’endemà del títol de campiona del món de Maria Vicente en l’heptatló al mundial de Nairobi (Kenya), Jaël Bestué va guanyar la plata en els 200 metres. És la segona medalla de la delegació estatal en el campionat, totes dues d’atletes catalanes.

La velocista del Club Muntanyenc Sant Cugat, que acreditava el tercer millor registre de les participants, va ser segona en la final amb un temps de 23.61. És la millor marca de la catalana, que havia establert el rècord de Catalunya (23.71) i que, abans-d’ahir, ja s’hi havia acostat en les semifinals (23.81).

L’alemanya Talea Prepens, que ja va superar Bestué a semifinals, va guanyar l’or amb 23.51 i la turca Mizgin Ay, el bronze amb 23.76.

“Em sento molt bé, volia lluitar per fer podi i ho he aconseguit. Ara ho he d’assimilar”, va dir la primera velocista de l’Estat que guanya una medalla en un campionat internacional de la categoria. “M’encanta que la feina que he fet durant tot l’any, i l’esforç, doni resultats”, hi afegia a la zona mixta, encara sense creure’s el que acabava d’aconseguir.

El berguedà Toni Baños (CA Manresa) va ser quinzè en la final dels 2.000 obstacles (6:15.32).