Atletisme

atletisme

mundial

Mechaal, segon a Rabat

Atletisme. El palamosí segueix creixent entre els millors i torna a cedir contra la figura local de la Lliga del Diamant: Farah a Londres i Iguider ahir

Adel Mechaal (New Balance) va afegir un altre capítol a la seva brillant trajectòria cap al campionat del món de Londres, amb les seves aparicions en els 3.000 m de la Lliga del Diamant. Com la d’ahir a la capital marroquina i amb la seva cursa tancant el programa. I és que després de fer la seva millor marca en la distància de la qual és campió d’Europa en pista coberta, a París fa quinze dies (7:35.28), Adel va ser capaç de plantar cara a Mo Farah diumenge passat a Londres, on va acreditar 7:36.32. Ahir, en lloc de l’estrella britànica, el palamosí va batre’s en duel amb Abdelaati Iguider, campió del món júnior i absolut de 1.500 i bronze olímpic el 2012.

La cursa va començar amb sortida nul·la i la primera llebre corrent sola sense adonar-se’n. Potser per això ja no va poder passar el primer quilòmetre en 2:30 (2:34), mentre Ilias Fifa, que va acabar cinquè amb el seu millor registre en 3.000, rodava segon. Adel anava setè i en el grup fins que, poc abans del pas pel 2.000 (5:10, 7 segons més lent del que hauria dut al 7:35), va decidir posar-se en els llocs capdavanters. I ho va fer per fora, arribant a córrer força estona pel carrer 3. Quan es va obrir la segona llebre, Iguider va agafar les regnes de la cursa amb Adel seguint-lo de prop. I amb el toc de campana, els dos primers i Soufiyan Bouqantar –tercer amb 7:38.65– es van separar de la resta. A la recta de contrameta, Adel es va arribar a posar en paral·lel a l’ídol local. Fins i tot va fer un intent de superar-lo, sempre per fora. Però la velocitat era vertiginosa i, ja en la darrera recta, la igualtat es va anar esquinçant fins als darrers instants, quan Mechaal fins i tot va deixar d’accelerar.

La millor marca dels 3.000 obstacles del també marroquí Soufiane el Bakkali, quart a Rio i saludant l’afició abans i tot del darrer salt, havia estat fins a la traca final el moment àlgid del míting Mohammed VI. L’aparició de la vuitcentista Caster Semenya en els 400 de la campiona olímpica Shaunae Miller o la de la també or a Rio en 100 Elaine Thompson, van marcar la desena cita de la Lliga del Diamant. La següent, aquest divendres a Mònaco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)