Waterpolo

Espanya no pot frenar el cicló dels Estats Units

Waterpolo. La rubinenca Ortiz va fer avançar la selecció espanyola, però les nord-americanes van replicar amb sis gols que van sentenciar el partit

Estats units 12 Espanya 8

ESTATS UNITS:Stone, Musselmann (3), Seidemann, Steffens (1), K. Neushul (3), M. Fischer –equip inicial–, Hauschild, Fattal (2), Raney, A. Fischer (1), J. Neushul (1), Williams (1)ESPANYA:Ester, A. Espar (3), B. Ortiz (1), M. Ortiz, C. Espar, Peña, Leitón (1) –equip inicial–, Bach, Lloret (2), Forca (1), Gual, CrespiPARCIALS:6-1, 1-2, 2-2 i 3-3ÀRBITRES:Dutilh-Dumas (Ned) i Naumov (Rus)

El segon duel de la fase de grups del mundial de Budapest va confirmar que la selecció espanyola de les dotze catalanes encara ha de progressar una mica en tots els sentits per tornar a tenir possibilitats de guanyar la primera potència del planeta i la selecció que més èxits acumula –els Estats Units– com va passar el 2013 en el mundial de Barcelona. Però també va quedar clar que el combinat de Miki Oca té arguments per batre qualsevol altre rival amb qui es creuï a Hongria. El contratemps d’ahir les va relegar a la segona posició del grup B i demà acomiadaran la fase inicial amb un compromís desigual contra la dèbil Sud-àfrica, que va perdre els dos partits jugats, ahir contra Nova Zelanda.

La rubinenca Bea Ortiz va fer avançar la selecció espanyola amb un llançament centrat en superioritat. Ahir les espanyoles només van marcar en accions de superioritat o de penal i mai en igualtat. Va ser l’únic instant en què les d’Oca van dominar el resultat. A partir d’aquí les nord-americanes van imposar la seva autoritat, fermes en defensa –Espanya no se’n sortia en les accions amb igualtat de jugadores– i letals en atac: desplegant contraatacs demolidors i recorrent a un ampli ventall d’accions per resoldre les jugades ofensives.

El balanç va ser d’un parcial de 6-1 que va sentenciar el duel. L’exjugadora del Sabadell Neushul, amb tres gols, va ser un dels maldecaps de la selecció espanyola. La ferida no es va fer més dolorosa en els últims tres quarts: Espanya es va recompondre i fins i tot es va imposar en el segon parcial (1-2) amb gols d’Helena Lloret i Anni Espar, que acabaria sent la màxima golejadora del partit, juntament amb Musselman i Neushul.

Al descans s’hi va arribar amb una diferència de quatre gols a favor de les nord-americanes (7-3), que es mantindria en els dos últims parcials, que van acabar amb empat a dos i a tres gols.

ELS PROTAGONISTES

Ha estat un partit dur. Hem començat una mica dèbils i hauríem pogut fer-ho millor. Espero que la propera vegada estiguem millor i puguem guanyar
Bea Ortiz
jugadora espanya
Guanyar el mundial és complicat perquè hi ha grans equips com els Estats Units, però ho farem tan bé com puguem per quedar ben amunt
Miki Oca
tècnic espanya
Espanya és un gran equip i jugar amb ells sempre és complicat; per tant, estem contents per la victòria
Rachel Fattal
jugadora eua
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)