Natació

Emocions de plata

Tot i un exercici d’una gran factura artística, Ona Carbonell es queda a un punt de Rússia i es penja la medalla de plata en el solo lliure, la segona en aquest mundial de Budapest

Iguala les vint medalles de Mengual

Ona Carbonell es va penjar ahir la segona medalla de plata en el mundial de Budapest. És la vintena medalla de la seva trajectòria en una cita mundialista, i iguala d’aquesta manera la xifra de la grandiosa Gemma Mengual, la gran pionera de la natació sincronitzada espanyola. Va enamorar el públic l’exercici de solo lliure de la nedadora barcelonina al ritme del Padam Padam d’Édith Piaf, versionat per Ute Lemper. Sempre dotant les seves rutines d’una gran factura d’expressivitat, Carbonell va lliscar pels compassos d’una lletra que traslladava al París de les llums, la ciutat de l’amor. Potser la seva entrenadora, l’emblemàtica Virgine Dedieu, la dona que va ser capaç de superar l’hegemonia russa a principis de segle, va tenir alguna cosa a veure en l’elecció d’aquella música. De ritmes contraposats per a l’amor correspost i el dolor pel rebuig, les emocions que va abocar l’exercici de la nedadora del CN Sabadell van ser premiades amb una medalla de plata (95.0333), un graó més que en el darrer mundial a Kazan. Volia l’or, però, la barcelonina Ona Carbonell, que es va haver de conformar mossegant diferències a la rutina russa, sempre un pas al davant. No va aconseguir acostar-s’hi tant com Mengual, però, que a Roma 2009 va quedar-se a mig punt. “Mai havia estat tan a prop. Pensava que era possible. Ha estat molt emocionant perquè m’he quedat només a un punt. I per què no ho puc aconseguir en el pròxim mundial?”, va dir després de penjar-se la medalla de plata. Però la perfecció russa va ser contundent. En un exercici de més a menys, Svetlana Kolesnichenko va moure’s al compàs de ritmes asteques cap a l’or en la seva primera participació en un solo d’un mundial. D’aquesta manera, els jutges, tot i que al final de la jornada van felicitar efusivament Ona Carbonell, segons va assegurar la nedadora, van decidir allargar un mundial més l’hegemonia russa.

LA FRASE

M’he quedat a un punt. Pensava que era possible. Per què no ho puc aconseguir en el pròxim mundial?
Ona Carbonell
NEDADORA
Solo lliure
1a. S. Kolesnichenko 96.1333
2a. O. Carbonell 95.0333
3a. A. Voloshyna 93.3000
4a. Y. Inui 92.0667
5a. L. Cerruti 90.6000
6a. J. Simoneau 90.1333
7a. E. Platanioti 88.000

Torn per al duet lliure

Repte majúscul avui per al duet que formen Ona Carbonell i Paula Ramírez. Avui disputen la final del duet lliure després que la parella catalana acabés en cinquè lloc la fase preliminar, amb una puntuació de 91.336, lluny dels 96.633 del duet rus que formen Kolesnichenko i Patskevich. Seria una sorpresa que no s’enduguessin l’or en favor del duet xinès, format per les germanes Jiang (94.933). Ucraïna (92.833) i el Japó (92.600) es disputaran el tercer graó del podi entre elles, i el duet que formen Ona Carbonell i Paula Ramírez intentarà retallar el punt i mig que les separa. Ahir l’equip espanyol també es va classificar en sisè lloc per a la final de l’equip lliure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)