Més esport

“És una oportunitat que no es podia desaprofitar”

Triatló. Carol Routier, que torna a competir a Banyoles cinc anys després, podria ser proclamada campiona estatal aquesta tarda (18.15 h) a casa seva

“Tinc ganes de competir perquè acabo de fer les sèries mundials d’Hamburg i les següents seran les del Canadà [el cap de setmana que ve]. Em fa molta il·lusió poder disputar un campionat d’Espanya a casa, no m’agradaria desaprofitar l’oportunitat i estic molt contenta de poder-ho fer aquí. Sempre estic competint fora d’Espanya i ho podré fer a prop dels meus pares i familiars. I un campionat d’Espanya és prou important”, va dir ahir Carol Routier, la primera triatleta catalana a competir en uns Jocs i que parteix com a favorita en la cursa d’aquesta tarda, la primera que disputa a Banyoles des del 2012. Fa cinc anys tot just s’iniciava en la disciplina –era la seva tercera temporada– i en la copa del món ITU va ser setzena, després de ser la millor a l’aigua. Una hegemonia, la de nedadora, que ha mantingut en les sèries mundials i que va demostrar en el seu debut olímpic, l’estiu passat a Rio.

La prova elit femenina és la penúltima que es disputa avui, en un programa farcit de curses que, des de les nou del matí, determinarà els campions estatals des de cadets i de Catalunya aleví i infantil. En la masculina, el favorit és el castellà David Castro, campió del món sub-23 i amb vinculació amb la capital del Pla de l’Estany perquè hi ha organitzat el seu campus aquesta setmana. “M’encanta aquest lloc perquè s’hi respira triatló”, va dir Castro en la presentació d’ahir al migdia, en la qual també van intervenir Routier, Jorge García (Fetri) i el regidor d’Esports, Jordi Congost, que va agrair la confiança de la federació espanyola i va encoratjar Carol a guanyar una medalla avui. El representant del consistori banyolí va subratllar que és el vuitè any que l’estany és el marc d’una cita internacional –demà el programa s’obre amb el campionat d’Europa de clubs– i que la ciutat s’entrega a una competició en què participen, aquest cap de setmana, 2.700 esportistes i 220 voluntaris.

En el pontó de sortida masculí els garrotxins Genís Grau i Aleix Domènech compartiran les posicions preferents amb els també internacionals Uxío Abuín i Antonio Serrat o el barceloní Cesc Godoy; principal favorit al títol estatal d’aquatló que es disputa demà.

RÈCORD

2.700 triatletes i 220 voluntaris hi haurà avui i demà a Banyoles entre totes les curses
Avui
Campionat estatal cadet masculí 9.00
Campionat estatal cadet femení 9.15
Campionat de Catalunya aleví i infantil 11.30
Campionat estatal júnior masculí 14.00
Campionat estatal júnior femení 14.15
Campionat estatal grups d’edat 15.30
Campionat estatal elit femení 18.15
Campionat estatal elit masculí 20.00
Demà
Campionat d’Europa de triatló per clubs 9.00
Campionat estatal d’aquatló cadet masculí 12.00
Campionat estatal d’aquatló cadet femení 12.05
Campionat estatal d’aquatló paratriatló 12.10
Campionat estatal d’aquatló júnior masculí 12.30
Campionat estatal d’aquatló júnior femení 12.35
Campionat estatal d’aquatló grups d’edat 12.45
Campionat estatal d’aquatló elit femení 13.15
Campionat estatal d’aquatló elit masculí 13.45
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)