Natació

Natació sincronitzada

Mundial de natació de Budapest 2017

Sisena posició en equips lliure, que ha d’anar a més

Natació sincronitzada. La renovada selecció espanyola va millorar actuacions precedents però encara continua lluny de les places de podi. El domini de Rússia va ser total

La renovada selecció espanyola va finalitzar en la sisena posició en equips lliure del mundial i va millorar actuacions precedents. En la final que es va disputar ahir, l’equip d’Espanya, amb les catalanes Paula Ramírez, Meritxell Mas i Berta Ferreras, va aconseguir una puntuació de 90,7000, superant la que havia assolit en la preliminar (89,9333). Tot i la seva millora, el conjunt estatal va quedar lluny del podi, ja que va estar a 3,2 punts d’Ucraïna, que va conquerir la medalla de bronze. En la part final de l’exercici, la madrilenya Sara Saldaña va rebre un cop de peu fortuït a la nuca d’una companya i va ser evacuada a l’hospital per fer-li proves, però en principi no és res greu.

Després de la gran decepció d’Espanya en no classificar-se per a la modalitat d’equips en els Jocs Olímpics de Rio, es va remodelar gairebé tot el conjunt. En aquesta primera gran cita, l’equip, ple de joves talents, ha tingut una bona actuació i ha mostrat capacitat de progressió i millora, cosa que fa pensar que en els pròxims anys podria tornar a lluitar per estar en les places de podi. En l’altra modalitat per equips, la rutina tècnica, Espanya també va ser sisena en aquest mundial.

El títol d’equip lliure el va guanyar, com era d’esperar, Rússia amb molta claredat i amb una puntuació de 97,3000. La medalla de plata va ser per al conjunt xinès (95,2333), tal com també estava previst. La lluita per la tercera posició era a priori molt anivellada entre el Japó, tercer en els Jocs Olímpics de l’any passat, i Ucraïna, que va ser quart a Rio. Les ucraïneses van fer una bona actuació i van tenir una puntuació de 93,9333, mentre que les japoneses, que van ser les últimes d’actuar, no van estar tan bé i, amb 93,1000 punts, no van superar les seves rivals tal com havien fet en la rutina tècnica d’aquest mateix mundial, i van acabar en una decebedora quarta posició, mentre que Ucraïna va celebrar amb intensitat la medalla de bronze.