Atletisme

Atletisme

Campionat d'Espanya

Mechaal hi posarà espectacle

Campionat estatal. L’atleta palamosí, que dilluns sabrà la sentència del TAS, disputarà els 1.500 i els 5.000 m a Barcelona

Després d’una minigira per alguns dels prestigiosos escenaris de la Lliga del Diamant –París, Londres i Rabat– i d’haver tractat de tu alguns dels principals fondistes mundials, el palamosí Adel Mechaal (New Balance) torna avui a l’estadi Serrahima per continuar l’espectacle en el campionat estatal. El corredor empordanès haurà d’obrir tot el ventall de recursos, capacitat de recuperació i d’assimilació de grans volums de treball, i polivalència, si vol portar a bon port un dels seus tradicionals desafiaments, competir en els 1.500 m i els 5.000 m. Aquest serà un dels atractius de la jornada inaugural perquè Mechaal afrontarà les semifinals de 1.500 m (20.30 h) i la final de 5.000 m (21.45 h) amb poc més d’una hora de marge. En totes dues distàncies es trobarà amb altres corredors catalans de primera fila, com ara Marc Alcalà, que defensa el títol i haurà acabat d’aterrar de Mònaco amb la mínima a la butxaca (3:35.85), i Llorenç Sales, en 1.500 m, així com Ilias Fifa, que s’ha prodigat molt menys que Mechaal i que ocupa el tron de 5.000 m. El TAS dictarà sentència dilluns sobre la seva incompareixença en tres controls antidopatge i aleshores se sabrà si la del cap de setmana haurà estat l’última exhibició de l’empordanès durant una bona temporada o la millor manera de calibrar l’estat de forma amb vista al mundial de Londres, del 4 al 13 d’agost.

Avui també es determinarà el guanyador d’un dels habituals duels de perxa entre Igor Bítxkov, amb la mínima mundialista al sarró (5,70 m), i Dídac Salas, amb el permís del navarrès Adrián Vallés. També es determinaran els noms dels velocistes més ràpids en l’hectòmetre, amb Cristina Lara com a màxima candidata en la prova femenina. Esther Guerrero, un altre dels referents de l’atletisme català, disputarà les sèries de 800 m abans d’aspirar a un tercer títol consecutiu que sembla cantat.

‘Overbooking’

Per a la jornada de demà quedarà la resolució de la final de 3.000 m obstacles, la que presenta més candidats per competir en el mundial. No hi serà Àngel Mullera, que va fer la marca fora de termini (8:30.43) i no ha rebut cap invitació de la federació, però no hi faltaran els altres catalans amb la mínima estipulada: Merzougui (8:30.51), Chakir (8:31.10) i Romeo (8:31.37).

Comiats i homenatges

La jornada inaugural serà molt especial per a la reusenca Irache Quintanal (1978), que en el concurs de pes (19.50 h) posarà fi a més de dues dècades en l’alta competició. Quintanal, olímpica a Atenes 2004 i Pequín 2008, encara és la vigent recordista estatal (18,20 m), i entre pes i disc col·lecciona fins a 31 medalles en campionats d’Espanya. Durant la sessió també s’homenatjarà els quatre medallistes espanyols en els Jocs de Barcelona: Dani Plaza, Javier García Chico, Fermín Cacho i Antonio Peñalver.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)