Natació

Natació

Mundial Budapest 2017

Aspiracions de metall

Belmonte, que debuta avui en els 200 estils i els 400 lliure, vol treure’s l’espina de la seva absència a Kazan 2015 i eixamplar la gran actuació de Rio 2016. Vall lluitarà per repetir la medalla de fa dos anys sense obsessionar-se

La badalonina Mireia Belmonte i la barcelonina Jessica Vall són les grans bases de la natació catalana en el mundial de Budapest. Belmonte espera afegir al seu lluïment olímpic una altra actuació memorable i aspira a pujar al podi en diferents proves. Un cop obtingut l’or olímpic en els 200 papallona –prova en la qual ara tindrà encara més competència– ja amb 25 anys, el seu gran objectiu és ara guanyar un or en piscina llarga en un mundial. La badalonina, que té en el palmarès quatre títols europeus, debuta avui en els 200 estils i els 400 lliure en la que serà la seva “jornada més complicada” a Budapest. Un aspecte que la motiva després del seu gran paper en els Jocs és recuperar el temps perdut després d’haver estat absent el 2015 en el mundial de Kazan per una bursitis. “Hi arribo amb ganes i força. Vull demostrar que segueixo aquí”, sentencia Belmonte.

Bronze a Kazan en els 200 braça, Vall té clares les seves prioritats: “A tots ens agraden les medalles i jo tinc ganes d’aconseguir-ne una.” La nedadora del Sant Andreu se sent pletòrica i confessa que els Jocs Olímpics no han alterat la seva preparació: “No van ser un punt i a part. Van ser un punt i seguit. Em van ajudar a ser on soc ara, perquè des de llavors m’he seguit entrenant igual, i per això ara estic tan bé.” Vall, no obstant això, no s’obsessiona amb la idea de repetir la medalla: “Només em dona la confiança de pensar que puc fer-ho.” Competirà en els 200 braça, la seva especialitat, i en els 100 braça. Es marca l’objectiu d’arribar a totes dues finals. També hi serà la catalana África Zamorano (Sant Andreu), que nedarà els 100 i els 200 metres esquena. “El 200 és la meva prova, però no penso desaprofitar l’oportunitat en els 100”, sentencia. Ja va competir a Rio i ara aspira a colar-se “en les semifinals i després guanyar algun lloc. Com més amunt estigui, millor”.

Antonio Arroyo repeteix

En nois només hi haurà un català, Antonio Arroyo (CE Mediterrani), que competirà en els 800 lliure i en els 1.500, la seva millor prova –admet que els 800 se li queden “una mica curts” i en la qual aspira a baixar dels 15 minuts per establir un nou rècord d’Espanya. Arroyo ja va competir en la modalitat d’aigües obertes. Va finalitzar divuitè la cursa dels 5 quilòmetres.

Mireia Belmonte
200 metres estils Avui
400 metres lliure Avui
1.500 metres lliure dia 24
200 metres papallona dia 26
200 metres esquena dia 28
400 metres estils dia 30
Jessica Vall
100 metres braça dia 24
200 metres braça dia 27
África Zamorano
100 metres esquena dia 24
200 metres esquena dia 28
Antonio Arroyo
800 metes lliure dia 25
1.500 metres lliure dia 29

Ledecky, amb el permís de Hosszú i Sjöström

Sense Michael Phelps, la gran atracció serà la nord-americana de 20 anys Katie Ledecky, que va obtenir cinc medalles –quatre ors i una plata– en els Jocs de Rio 2016. El 2015 a Kazan (Rússia). Ledecky va excel·lir amb cinc medalles d’or –acumula 9 títols mundials– i es va convertir en la primera nedadora en la història a guanyar l’or en els 200, 400, 800, 1.500 i 4×200m lliure en un mateix campionat. També es vol reivindicar la nedadora local de 28 anys Katinka Hosszú, tricampiona olímpica i guanyadora de dos ors en el mundial de Rússia. No s’ha d’oblidar la sueca de 23 anys Sarah Sjöström, especialista en lliure i papallona que té en el palmarès un or olímpic i set en mundials. Entre els nois, destaca el britànic Adam Peaty, l’home que va trencar la barrera dels 58 segons en els 100 braça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)