Ciclisme

“Cada any n’aprenc més. Hi ha marge”

Tour de França. Chris Froome, a un triomf d’Anquetil, Merckx, Hinault i Indurain, reivindica el seu propi estil

“Havia de ser conservador però eficaç. No he tingut la certesa de guanyar fins avui, que és quan volia guanyar. Cada Tour és difícil, i aquest ha estat el més complicat pel que fa a les diferències, molt justes. Per això hem patit fins al final”, va dir Chris Froome (Sky) després de lligar el seu quart Tour de França, el tercer de manera consecutiva. El líder de l’Sky va fer èmfasi en la poca diferència de temps que hi havia entre els primers de la general: mig minut entre els quatre fins a la darrera etapa alpina. Desposseït dels seus triomfs Lance Armstrong, Froome és a una victòria de Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault i Miguel Indurain. “Primer s’ha d’arribar a París i guanyar el quart. S’ha d’anar temporada a temporada: és difícil guanyar cinc Tours, cada any més”, va dir el britànic, que avui tornarà a rebre els honors a la capital francesa com el 2013, el 2015 i el 2016. “Tinc un estil particular, busco el meu camí i em concentro en això”, va afegir respecte a la comparació amb els altres corredors amb cinc victòries.

“Soc més vell, però cada any n’aprenc més, em desenvolupo més. Soc més complet, he millorat en alguns aspectes, com els descensos i la meva posició dins el pilot. He de seguir aprenent altres coses, com la tàctica. Hi ha marge de millora”, va dir Froome, que va considerar “normals” els xiulets del públic perquè eren en suport a Bardet: “No m’ho prenc com res personal. Durant tres setmanes el públic ha estat fantàstic i crec que he tingut el mateix suport que en les altres ocasions que he guanyat.”

“No em trobava bé”

“Estic buit, esgotat. Ho he donat tot, en el Tour hi ha 21 etapes, amb dies bons i no tan bons. I avui no em trobava bé, va dir Romain Bardet (Ag2r), que va afirmar que en els darrers dies havia tingut problemes de salut, però que no havia volgut abaixar els braços. “He lluitat fins al final, però ha estat molt difícil, de seguida m’he adonat que no estava dins el partit i he fet la crono només amb la força mental”, va dir el corredor francès, que va exposar que el seu sistema immunitari no funcionava bé i que aquests problemes li van passar factura ahir. És una situació similar a la de Fabio Aru (Astanà), que aquests darrers dies explicava que quan es va posar líder a les Peiragudes havia agafat fred en la cerimònia del podis i des de llavors no havia estat fi.

LES REACCIONS

Ha estat un Tour massa bo per a mi. He guanyat una etapa, però acabar segon és el més important de la meva carrera esportiva
Quan he vist que Kwiatkowski entrava a un segon pensava que Froome em guanyaria. Al final ho he aconseguit
Maciej Bodnar
Bora
El Tour el vaig perdre el primer dia en el pròleg. Perquè a la muntanya no hi ha hagut diferències
Rigoberto Urán
canondale
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)