Ciclisme

Ciclisme

BTT

Cullell guanya l’or pensant en Europa

Ciclisme. “L’entrenament que duc és per a l’europeu i aquí he fet la millor cursa possible per guanyar”, va dir

Darfo Boario Terme, a Brescia, serà el marc aquest cap de setmana del campionat d’Europa de BTT. I va ser la cursa continental, la que va tenir entre cella i cella Jofre Cullell ahir al matí a Cofrentes mentre revalidava el seu títol de campió estatal d’XCO en la categoria júnior. El corredor de Megamo, que competia per la selecció catalana, amb qui divendres ja havia revalidat també el títol de relleus –era el tretzè de Catalunya–, va agafar les regnes de la cursa des de l’inici i a la primera volta ja superava en més de 20 segons el seu immediat perseguidor, el gallec Ivan Feijoo. El campió de Catalunya de la categoria a Ponts el mes passat va acabar amb 56 segons d’avantatge respecte al murcià David Campos. Feijoo va ser tercer i el tossenc del PMRA, que també corria per Catalunya Dídac Carvacho, setè. “He arribat al campionat després d’unes setmanes molt dures, amb molts esforços, i per això no he volgut forçar massa, pensant en l’europeu. He marcat el meu ritme i de mica en mica me n’he anat. El que passa és que a mitja cursa se m’ha abaixat el seient i he hagut d’anar controlant. Estic content i esperant que arribi l’europeu. Tota la feina està feta i tant de bo fem alguna cosa important”, va dir el corredor de Santa Coloma després de la cursa a Cofrentes. I hi afegia: “He arribat molt cansat perquè volia arribar fi al d’Europa, i aquesta setmana podré descansar.” David Valero (MMR) va guanyar l’or elit, amb Ismael Ventura sisè i millor català. En noies, Magda Duran va ser segona sub-23 i Mercè Pacios, tercera elit.

El número u

Jofre Cullell és el número u del rànquing mundial júnior de l’UCI i ve de guanyar la darrera cursa de la copa del món, a Lons Le Sauiner. Una trajectòria que el situa com a favorit a Itàlia: “Intentaré fer-ho el millor possible. Crec que el podi és possible, i fins i tot la victòria. Però primer s’ha de córrer i veure com es desenvolupa la cursa”, va dir Cullell, que dijous disputarà la cursa de relleus amb la selecció espanyola, i dissabte, la individual en un circuit en què no ha competit fins ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)