Ciclisme

Ciclisme

Avaluació contínua

Ciclisme. Els tres primers de la general del Tour, Aru Simon Yates i Contador seran a Nimes el 19 d’agost en l’inici de la Vuelta, la tercera gran del calendari i assignatura pendent de Froome

Els tres primers de la general del Tour, Froome, Uran i Bardet, seran a la Vuelta d’aquí a quatre setmanes. Aru (Astana) cinquè, Simon Yates (Orica) setè i millor jove l’any després que ho fos el seu germà bessó Adam, i Contador, novè, també.

Nimes el dia 19 del mes que ve, en l’inici de la tercera volta gran del calendari World Tour, tornarà a tenir una constel·lació d’estrelles del pilot internacional perquè, a més dels corredors que encara estan masegats pel Tour, hi haurà Vincenzo Nibali (Bahrain) –vencedor el 2010 i l’únic guanyador a París des que l’Sky va irrompre el 2012 amb Wiggins– o els catalans Marc Soler (Movistar) i David de la Cruz (Quick Step). El vilanoví, la sensació de la Volta Catalunya amb el tercer lloc a la general i al Tour de Suïssa (vuitè), és la gran esperança del Movistar, que en un primer moment el volia protegir aquest 2017; després de la lesió d’Alejandro Valverde en el pròleg del Tour. I el sabadellenc del Quick Step té la gran oportunitat aquest any a la Vuelta, de la qual ja va ser vencedor d’etapa al Naranco l’agost de l’any passat, quan es va situar líder. Aquest any també va fer triomf i lideratge al País Basc, i només una malaltia al Tour de Califòrnia (pulmonia) el va privar de plasmar amb resultats el seu primer pic de forma de la temporada al mes de maig.

Setembre

Froome té l’assignatura pendent de la Vuelta des que el 2011 va ser segon en la general. Quart el 2012 després de ser segon al Tour, el 2014 i l’any passat va tornar a ser segon darrere de Contador i de Quintana. És, la del 2015 en l’abandonament en l’etapa d’Andorra, l’edició que va confirmar la tercera volta de tres setmanes com la seva creu. El líder de l’Sky vol guanyar dues grans en una mateixa temporada per engreixar el seu palmarès i equiparar-se al d’altres corredors llegendaris. I vistos els antecedents de la Royal Sky Force al Giro –fracàs rere fracàs amb l’aparcament magistral de Wiggins a una mà el 2013 com a imatge més destacada– la del setembre és molt més accessible per al quatre cops campió del Tour. Aquest any, a més, ha arribat amb menys dies de competició a la cursa francesa, també, per arribar més fresc a la cita amb final a Madrid. Sense Nairo Quintana, que encara sense haver guanyat el groc va apostar al doble o res amb la corsa rossa (segon al Giro i dotzè al Tour), Contador i Nibali partiran com a grans rivals del corredor britànic, que a Espanya ja va ser objecte d’escarni per part dels aficionats quan l’acusaven de dopatge i el van ruixar amb orina i el van colpejar també amb un pal.

Avui i dissabte

Adam Yates i Simon Gerrans (Orica) i Gorka Izaguirre (Movistar) encapçalen el cartell de la clàssica d’Ordizia, la 94a edició de la prova de Villafranca que es disputa avui, amb 165 quilòmetres d’un recorregut ideal per a una escapada amb moltes probabilitats d’èxit –Simon Yates va guanyar-hi el 2016–. Contador, Mikel Landa (Sky), Tony Gallopin (Lotto Soudall), Rigoberto Uran (Cannondale) i Greg Van Avermaet (BMC) són els favorits per a la Clàssica de Sant Sebastià, que es disputa sempre el primer dissabte després del Tour i que serà el comiat d’Haimar Zubeldia (Trek), que lluirà el dorsal 1 que correspondria a Bauke Mollema, guanyador fa un any.

ELS CATALANS

Marc Soler i David de la Cruz tenen reservat un paper protagonista en els seus equips
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)