Més esport

CAROL ROUTIER

TRIATLETA

“Sí, passava per aquí”

La banyolina, campiona dissabte, confessa que la cita no entrava en els seus plans

“Tenir possibilitats de medalla és important, em motiva”

[Jocs Olímpics] La gran diferència és el nivell mediàtic: la gent que potser no està tan a l’aguait de l’esport està més pendent de tu

Carol Routier (Banyoles, 1990) va guanyar dissabte el campionat estatal esprint a casa seva, en una cita que coincidia entre les seves participacions a les Sèries Mundials d’Hamburg i Edmonton. La primera triatleta catalana a competir en uns Jocs –Xavi Llobet va ser el primer i únic home, el 2004– recorda el seu debut l’estiu passat i apunta que en la cita de Tòquio hi pot guanyar una medalla, en relleus.

Campiona estatal en distància esprint. Previst, o passava per aquí?
[Riu] Sí una mica sí que va ser que passava per aquí... Vaig decidir competir-hi fa tres setmanes. Estàvem a Les Angles, al Pirineu, i vaig anar a Valença. I també vaig fer el de Dunkerque, fa un parell de mesos. M’agrada fer aquestes curses.
Ara a Edmonton. Bons records...
Sí, fa dos anys, el 2015. Però ara han canviat el circuit de ciclisme i s’hi fa una pujada bastant dura. Diuen que hi ha molts punts de gir... A les sèries mundials ara estan fent circuits molt més exigents. I a la gran final de Rotterdam també serà un circuit molt i molt ratoner. Pensem en la gran final i també en la resta de proves: Yokohama i Hamburg ja els han canviat. Ara el d’Edmonton també i sembla que Montreal també ho serà, de ratoner. Tocarà fer arrencades i punts de gir...
A Banyoles va ser segona darrere l’australiana Natalie van Coevorden. Sabia que hi corria? Com és?
M’ho va dir a Hamburg. I va ser una sorpresa, però em va beneficiar. Com que hi havia l’europeu de clubs avui [diumenge], un club s’hi va interessar perquè corregués per ells. Ella va aprofitar-ho i va fer el campionat individual.
Li va anar bé, per no estar sola des de la sortida de l’aigua, també?
Sí, és clar que jo el que no volia era anar mirant enrere i ser forta en la bici. Però que hi fos ella va anar bé, ens vam entendre i vam treballar: vam obrir [duien 30 segons a la T1 i era 1:10 a la T2]. Fent la bici tranquil·la també hauria tingut possibilitats. Tinc un bon nivell i estava preparada per a qualsevol escenari.
Des del 2012 que no competia a Banyoles. L’hem vist millorar ara.
Sí, al final cada any compta, és experiència que tinc. I vaig millorant. Si no és entrenant és competint.
Dels Jocs, quin record en té?
Com a experiència està bé però tampoc val la pena desviure’s. És una prova més i som les mateixes que competim durant tot l’any. La gran diferència és el nivell mediàtic: la gent que potser no està tan a l’aguait de l’esport està més pendent de tu. Però, a nivell esportiu, a les Sèries Mundials a vegades hi ha més nivell. Els Jocs són més el reconeixement de la gent i dels mitjans, et dones a conèixer.
En la cursa, què va passar amb la bici?
Jo quan vaig agafar-la en la transició ja em vaig trobar la roda que havia punxat. I la vaig canviar. Quan faltaven dues voltes per acabar, i estava en un tercer grup, se’m va trencar el casset. Es va desenganxar un pinyó quan anava a fer la pujada perquè vaig canviar massa de pressa. I per tornar a baixar la cadena no baixava, el pinyó ja estava desenganxat. Va ser impossible...
A Tòquio ho té bé: la millor de l’estat del rànquing i cap al 30 al món...
Queda lluny, però sí que ho tenim en compte, perquè han entrat els relleus i el sistema de classificació canviarà: serà mitjançant els relleus perquè no hi volen més gent competint. Es classificarà primer el país i, després, les places que sobrin, per rànquing. Al final no serà ser competitiu en un olímpic sinó en els relleus. I si es pot guanyar medalla hi anirà qui hi hagi d’anar. Tenir possibilitats de medalla és important i crec que és el que m’està fent trobar noves motivacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)