Més esport

jocs del 92

25è aniversari

La festa grossa dels 25

Olimpisme. Barcelona celebra avui, coincidint amb l’aniversari de la primera prova esportiva de la cita, l’acte principal de l’any de celebració de les noces d’argent dels Jocs del 92

Avui Barcelona tornarà a veure l’arquer Antonio Rebollo afinant la punteria i el peveter flamejant de nou. Epi tornarà a vestir-se de curt per fer l’últim relleu de la torxa, Los Manolos tornaran a tocar els compassos de l’Amics per sempre i la ciutat comtal tornarà a respirar olimpisme amb la celebració de l’acte principal de l’any de commemoració dels 25 anys d’aquella cita històrica. Esportistes, voluntaris, membres del comitè organitzador i un reguitzell de personalitats d’abans i d’ara tornaran a reunir-se coincidint amb aquell 25 de juliol del 1992 en què es va donar el tret de sortida a les proves esportives d’aquells Jocs Olímpics. Des del Palauet Albéniz, d’on sortirà el primer relleu i on es farà un petit acte d’inici de festa –hi participaran l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, o la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entre d’altres–, fins a la plaça Catalunya, la torxa olímpica recorrerà gairebé set quilòmetres a les mans d’esportistes d’aquells Jocs del 92, també de membres de la delegació de Rio de Janeiro 2016 i representants de la societat catalana que van tenir un paper rellevant en aquella cita olímpica. El foc passarà per l’Estadi Olímpic, l’avinguda de l’Estadi, la plaça Sant Jordi, l’avinguda Ferrer i Guàrdia, l’avinguda Maria Cristina, la plaça Espanya, l’avinguda del Paral·lel i el portal de Santa Madrona fins a arribar a la plaça Catalunya. També voluntaris d’aleshores i representants de diverses institucions del país faran el mateix recorregut juntament amb la torxa.

Les actuacions musicals de Los Manolos, entre altres artistes convidats, posaran el colofó final a un acte en què hi haurà diverses projeccions per recordar les emocions viscudes durant els Jocs del 92.

RECORREGUT

La torxa olímpica recorrerà Barcelona des del Palauet Albéniz fins a la plaça Catalunya

REMEMORANT

Los Manolos, Epi i Rebollo, entre altres, tornaran a ser protagonistes

FI DE FESTA

La festa final tindrà actuacions musicals per posar el colofó a la jornada

El CAR celebra els 30 anys

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès celebra enguany el trentè aniversari. Avui, a les instal·lacions vallesanes, es farà un acte per commemorar aquesta fita dins dels actes de celebració dels 25 anys de Barcelona 92. El CAR té l’embrió del seu naixement en l’elecció de la ciutat comtal com a seu d’aquella cita olímpica. El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), l’alemany Thomas Bach, ha confirmat que assistirà a l’acte juntament amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. També s’hi espera el rei d’Espanya, Felip VI, banderer durant la cerimònia inaugural d’aquells Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)