Waterpolo

Waterpolo

Joves amb talent, encert i gol

Waterpolo. Judith Forca (21 anys), Paula Leiton (17) i Bea Ortiz (22), han agafat les regnes de la selecció espanyola femenina en el mundial i avui contra Canadà buscaran el passi a la final

La renovada selecció espanyola femenina s’ha plantat a la semifinal del mundial gràcies al talent, l’encert i el gol de les joves jugadores que han agafat les regnes de l’equip en moments complicats. Judith Forca, de 21 anys, Paula Leiton, de 17, i Bea Ortiz, de 22, han destacat per sobre de les seves companyes en els partits que s’han disputat fins ara en el mundial i han estat fonamentals en les quatre victòries que s’han aconseguit en els cinc partits disputats. Tot i la seva joventut, les tres ja fa alguns anys que estan en el combinat estatal absolut, i van estar en els Jocs Olímpics de Rio. En aquest mundial de Budapest estan agafant un protagonisme que no havien tingut i estant sent resolutives. Judith Forca és la màxima anotadora de la selecció espanyola amb 12 gols. Destaquen els cinc que va anotar en la golejada contra Sud-àfrica i els tres que va fer contra Grècia en els quarts. Un d’ells va ser el darrer a cinc segons del final i que va servir per evitar la derrota i portar l’enfrontament als penals. Paula Leiton i Bea Ortiz han marcat 11 gols cadascuna, la primera en va fer quatre contra les sud-africanes, mentre que la segona n’ha aconseguit quatre en els dos darrers partits que ha disputat, contra Xina, en els vuitens, i contra Grècia en els quarts. Elles tres, i les seves companyes, tenen avui un compromís molt important en les semifinals contra la selecció de Canadà. L’objectiu primer és la victòria i la classificació per a la final del mundial.

Sorpresa canadenca

Canadà va sorprendre en els quarts de final en derrotar Hongria, l’amfitriona, per 4-6. En els darrers anys la selecció canadenca no ha estat una gran potència però ara té un conjunt potent amb una gran defensa i que aquest mateix any ha arribat a la final de la lliga mundial. Canadà té en el seu palmarès dos subcampionats mundials els anys 1991 i 2009, i dues terceres posicions (2001 i 2005). El darrer enfrontament en un mundial entre Espanya i Canadà data de l’any 2015, quan es van trobar en la fase de grups i la selecció estatal es va imposar per 12-6. Espanya va acabar setena i Canadà, onzena.

En aquesta edició, les canadenques van ser segones de grup després de perdre contra Itàlia (10-4) i guanyar la Xina (9-8) i el Brasil (16-6). En els vuitens van golejar Nova Zelanda (16-3) i en els quarts van sorprendre Hongria (6-4). Les jugadores més destacades són Monika Eggens, que ha marcat 12 gols, cinc contra les hongareses, i Emma Wright, que n’ha marcat 8. Les dues han anotat en tots els partits del mundial.

GOLEJADORES

Judit Forca ha marcat 12 gols, i Paula Leiton i Bea Ortiz n’han fet 11 cadascuna
Avui
Semifinal
Rússia - Estats Units 20.30 h
Semifinal
Canada - Espanya 22.00 h
Divendres 28
Tercer i quart lloc 15.00 h
Final 20.30 h

LES CANADENQUES

Destaquen per la seva defensa de conjunt, i Monika Eggers brilla en atac amb 12 gols

Miki Oca: “El partit contra Grècia ens va portar a tots fins al límit”

El seleccionador espanyol femení Miki Oca va explicar després del partit de quarts de final contra Grècia de dilluns a la nit que aquell enfrontament els va portar a tots fins al límit. “Quan semblava tot impossible, l’equip va aconseguir aquell últim gol a cinc segons i després la loteria dels penals”, va explicar el tècnic, que també va destacar l’actuació de la portera Laura Ester. La mateixa Laura Ester, que va aturar un penal decisiu, va manifestar: “Crec que ha estat un dels meus millors partits d’aquest mundial, i amb la meva aturada havia de tornar a l’equip allò que d’alguna manera no havia estat del tot bé.” Helena Lloret va ser qui va aconseguir el gol de penal que els va donar la victòria i es mostrava molt emocionada: “He sentit de tot des que ha marcat Judith Forca i ha portat el partit als penals, tot ha sigut molt emocionant, ha estat increïble.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)