Atletisme

Deu catalans disputaran el mundial de Londres

Atletisme. Adel Mechaal correrà finalment els 1.500 m, Jonathan Romeo s’estrenarà en un gran campionat en els 3.000 m obstacles i Estela Garcia també és convocada per als 200 m

Deu atletes catalans participaran en el campionat del món d’atletisme que es disputarà a Londres del 4 al 13 d’agost. El nom més destacat és el d’Adel Mechaal, després que el TAS li donés la raó en el recurs que havia imposat per una sanció de dos anys per haver incomplit el reglament antidopatge. Mechaal, doble campió d’Espanya dels 1.500 i els 5.000 m, disputarà els 1.500 m amb l’objectiu de plantar-se a la final en una distància molt exigent.

La principal sorpresa és la presència en la llista del lloretenc Jonathan Romeo, que debutarà en un gran campionat internacional en els 3.000 m obstacles després de completar una excel·lent temporada en una prova en què fins a cinc atletes van fer la marca mínima. Romeo, que va ser bronze en el campionat d’Espanya fent la seva millor marca (8:31.36), serà el tercer atleta format al CA Lloret-la Selva que disputa la prova dels 3.000 m obstacles després de Josep Lluís Blanco i Àngel Mullera.

La presència de Marc Alcalà (1.500 m), Ilias Fifa (5.000 m), Ayad Lamdassem i Maria Casanueva (marató), Igor Bitxkov (perxa) i Esther Guerrero (800 m) es donava per descomptada. També hi serà Estela Garcia, tot i que no havia fet la mínima A en els 200 m, igual que Berta Castells en el martell. No hi serà, en canvi, Cristina Lara ja que el relleu dels 4x100 m espanyol no té la mínima. Per primer cop, tampoc hi haurà cap marxador català en un mundial.

Les medalles, cares

La delegació espanyola viatjarà a Londres amb 55 atletes i amb poques possibilitats d’obtenir medalles. En la categoria masculina, la més clara probablement és la de l’atleta cubà nacionalitzat per decret Orlando Ortega en els 110m tanques, sense oblidar el murcià Miguel Ángel López, or en els 20 km marxa del mundial de Pequín fa dos anys però que va fracassar en la mateixa distància en els Jocs de Rio. En la categoria femenina Ruth Beitia (38 anys), campiona olímpica a Rio, buscarà el seu primer títol a l’aire lliure tot i que fins ara ha fet un curs irregular.

CONVIDADES

Estela Garcia i Berta Castells podran competir sense haver fet la mínima A
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)