Més esport

esports

‘Skate’

Barcelona, escenari de la final del Dew Tour AM Series

‘Skate’. Els millors d’Europa competiran a Catalunya en una modalitat més de moda que mai per haver estat elegida com a esport olímpic per a Tòquio 2020

El 23 i 24 de setembre al moll de la Marina i en el marc de les festes de la Mercè, Barcelona serà l’escenari per primera vegada de la gran final d’un dels campionats de skate més importants del món: la final europea del Dew Tour AM Series. La capital catalana se sumarà així al creixement que aquest esport està tenint d’ençà que va ser reconegut com a esport olímpic.

Més de 20 skaters, entre ells el barceloní Roger Silva, guanyador de la final de l’any passat a Amsterdam, aterraran a la capital catalana per mostrar les seves habilitats. També participarà en l’esdeveniment Sean Malto, skater professional, que farà d’amfitrió de la prova i realitzarà diverses exhibicions durant el transcurs de la competició. El guanyador del Dew Tour AM de Barcelona obtindrà com a premi l’oportunitat de viatjar als Estats Units per participar en una versió per a skaters professionals del Dew Tour, el Dew Tour Pro Skateboarding.

La competició estarà dividida en dos dies. El 23 de setembre es realitzaran les tandes prèvies, anomenades Dew Tour Bootcamps, que serviran als skaters per classificar-se per a la gran final del dia 24.

L’esdeveniment serà gratuït per a tots els assistents per tal d’incentivar l’assistència al Dew Tour i per donar a conèixer aquest esport de cara a les properes olimpíades.

ROGER SILVA

El barceloní va guanyar la final de l’any passat, que es va fer a Amsterdam

Revolució olímpica

El COI (Comitè Olímpic Internacional) s’ha marcat com a objectiu reinventar-se. Per evitar que els Jocs quedin desfasats, i com a conseqüència la seva repercussió en determinats sectors de la població, el COI aposta per noves modalitats. Així, el comitè vol deixar enrere esports més clàssics per començar a integrar-ne de nous que puguin cridar l’atenció dels espectadors joves, sobretot mediàticament. L’aparició d’esports com l’skate, l’escalada i el surf en les properes edicions dels Jocs (Tòquio, París i Los Angeles) és la mostra que es vol fer una rentada de cara a l’esdeveniment esportiu més important del món i de la història. Tòquio, doncs, serà la primera oportunitat per a les noves modalitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)