Rugbi

La victòria no és suficient i jugarà per ser novena

Rugbi. La selecció espanyola femenina va guanyar Itàlia, però no va poder ser un dels dos millors tercers del grup per lluitar pel cinquè lloc

ITÀLIA 8 ESPANYA 22

ITÀLIA:Ferrari, Bettoni, Gai, Fedrighi, Trevisan, Locatelli, Giordano, Gaudino, Barattin, Rigoni, Sillari, Zangirolami, Cioffi, Stefan i Furlan. També van jugar: Cucchiella, Este, Tounesi, Schiavon i Madia.ESPANYA:Rico, Aroa González, Vinueza, Ribera, Rocio García, Gassó, Medin, Del Pan, Fernández de Corres, Patricia Garcia, Echebarria, Bravo, Rial, Barbara Garcia i Pla. També van jugar: Jaurena, Delgado, Castelo, Berta Garcia i Erbina.ANOTACIONS:3-0 (20’) Sillari, cop de càstig. 3-3 (32’) Patricia Garcia, cop de càstig. 3-8 (51’) Fernández de Corres, assaig. 3-10 (52’) Patricia Garcia, transformació. 3-15 (65’) Echebarria, assaig. 3-17 (66’) Patricia Garcia, transformació. 3-22 (68’) Bravo, assaig. 8-22 (75’) Barattin, assaig.ÀRBITRE:Sara Cox.

La victòria de la selecció espanyola femenina contra Itàlia no va ser suficient per classificar-se per jugar per un lloc entre la cinquena i la vuitena posició, que era el seu objectiu. El triomf va situar Espanya com a tercera de grup amb quatre punts, però no va poder ser cap de les dues millors en aquesta posició i jugarà per quedar entre la novena i la dotzena plaça del mundial amb les tres seleccions que han acabat quartes de grup.

El combinat estatal, amb quatre jugadores catalanes, buscava la victòria amb un punt de bonificació per aconseguir quatre o més assajos i així tenir més possibilitats, però es va quedar amb només tres assajos. Els dos millors tercers de grups van ser Austràlia i Gal·les que van guanyar els seus partits i van sumar un punt de bonificació. Els australians van guanyar al Japó (29-15) i van acabar amb sis punts, mentre que els gal·lesos van derrotar Hong Kong (39-15) i en va sumar cinc.

En aquest partit va tornar a l’equip titular Bàrbara Pla, que s’havia perdut l’anterior perquè en el primer va ser retirada del camp amb una commoció i va haver de seguir el protocol de recuperació de sis dies de descans. Les també catalanes Aroa González i Diana Gassó van jugar d’inici i Carlota Méliz va estar a la banqueta.

La selecció espanyola va sortir decidida a buscar l’anotació i en el minut 3 ja va arribar a cinc metres de la zona d’assaig, però no va poder anotar el primer. En la seva primera ocasió, Itàlia va anotar amb un cop de càstig. En el minut 27, el conjunt estatal va arribar sobre la mateixa línia de marca, però tampoc va poder marcar. Cinc minuts després va transformar un cop de càstig i va empatar. Amb el 3-3 es va arribar al descans. En la segona meitat, Espanya va millorar el seu encert en atac i en el minut 51 va arribar el primer assaig. En els minuts 65 i 68, el combinat estatal va tornar a anotar dos assajos i va buscar el quart, però no va arribar. Dimarts jugarà el primer encreuament per un lloc entre la novena i la dotzena posició contra Hong Kong, que va ser el quart amb pitjors resultats.

EL PROPER RIVAL

Dimarts jugarà contra Hong Kong per un lloc entre la novena i la dotzena posició