Ciclisme

Molta carn a la graella

Vuelta. Set dels deu primers del Tour seran a la línia de sortida d’avui a Nimes i alguns, com Nibali, Arui i Contador, ja saben què és guanyar a Espanya, a diferència de Froome

El nom propi de la Vuelta és Chris Froome, però el quatre vegades vencedor del Tour es trobarà una competència ferotge si vol assaborir el seu primer triomf. Tot i que disposa dels millors gregaris –Diego Rosa, Mikel Nieve i Wout Poels– i és el millor contrarellotgista de tots els aspirants, la Vuelta no és una cursa que pugui dominar-se de cap a peus com el Tour. Set dels deu primers del Tour i cinc dels deu primers del Giro seran avui a Nimes a la línia de sortida.

Els italians Vincenzo Nibali (Bahrein) i Fabio (Aru), tots dos amb una Vuelta al seu palmarès, saben com afrontar una competició jugant a l’atac, i en les grans arribades de muntanya tindran aliats de sobres per plantar cara al britànic: Esteban Chaves (Orica), Warren Barguil (Sunweb), Rafal Majka (Bora), Ilnur Zakarin (Katuixa), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Romain Bardet (AG2R) i, és clar, Alberto Contador (Trek-Segafredo), que en la seva última gran cita probablement voldrà morir matant, com va fer en l’edició de l’any passat.

En el cas, per exemple, de Chaves, s’ha de veure quin paper jugaran les altres dues figures de l’equip, Adam i Simon Yates, capaços de fer mal des del primer dia, així com la jove promesa espanyola Carlos Verona. Hi ha altres equips que no tenen un aspirant clar, però que han de moure l’arbre des del primer dia perquè la seva força és el col·lectiu. Els exemples més clars són els del Quick-Step, amb David de la Cruz, Julian Alaphilippe, Bob Jungels i Enric Mas com a puntes de llança, i el Movistar, que sense Quintana ni Valverde canvia de xip per jugar a la guerra de guerrilles amb Dani Moreno, Rubén Fernández i Marc Soler, ciclistes que no són favorits però que tenen prou força per complicar l’existència a qualsevol dels rivals amb més nom.

No es parla tampoc de la parella del BMC que formen Damiano Caruso –2n en la volta a Suïssa i 11è en el Tour– i Tejay van Garderen, tan irregular com poderós, ni d’altres escaladors amb una reputació que no admet discussió, com Domenico Pozzovivo (AG2R), Louis Meintjes i Rui Costa (UAE Emirates).

Tot i que no és una Vuelta que estigui dissenyada per als velocistes, també hi ha etapes en què es podran lluir, començant per la demà, amb final a Gruissan. No hi haurà cap velocista de talla mundial, a excepció probablement de John Degenkolb (Trek) –43 victòries en la seva carrera però només una aquest 2016–. Com a rival més sòlid apareix l’italià Sacha Modolo, amb 45 victòries com a professional.

Els catalans

Després d’un Tour sense la presència de cap català, en la Vuelta n’hi haurà quatre. A banda dels debutants del Movistar Soler i Antonio Pedrero, també hi serà Alberto Losada (Katuixa) i David de la Cruz, que portarà el dorsal número 11, una prova que al Quick-Step confien en ell per liderar l’equip tot i l’anunci del seu fitxatge per l’Sky.

El meu objectiu és descobrir la Vuelta i veure com responc fent dos grans voltes en un mateix any
Romain Bardet
AG2R
Passi el que passi la decisió de plegar és ferma; ara es tracta de gaudir fins l’últim dia
Alberto Contador
TREK-SEGAFREDO
Mai havia vingut a la Vuelta amb un equip tan fort com aquest i tan concentrat
Chris Froome
Sky

Dan Martin també marxa del Quick-Step

El ciclista irlandès Dan Martin, amb residència a Girona, va confirmar ahir en les xarxes socials el seu fitxatge per l’UAE-Emirates, un equip que incrementarà sensiblement el seu pressupost per incorporar alguns líders a la formació el 2018. A banda de Martin, un dels corredors més cotitzats del mercat després de la seva sensacional actuació en el Tour, l’equip també aspira a reclutar l’italià Fabio Aru, l’actual líder de l’Astana i un dels favorits de la Vuelta. L’anunci de Martin va arribar dos dies després que un altre dels ciclistes de renom del Quick-Step, David de la Cruz, fes oficial el seu fitxatge per l’Sky i que l’esprintador Marcel Kittel –cinc victòries d’etapa en l’últim Tour– acceptés l’oferta del Katuixa per al 2018. L’equip belga, però, reté les seves joves figures Jungels, Gaviria, Alaphilippe i Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)