Hoquei sobre herba

Espanya perd (3-1), però dona una bona imatge

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola femenina va caure contra Holanda, l’amfitriona i la gran favorita per guanyar el campionat d’Europa

L’estrena en l’europeu femení de la selecció espanyola va acabar en derrota (3-1), però l’equip va donar una bona impressió contra Holanda, la número u del rànquing mundial, actual campiona mundial, subcampiona olímpica i segona en el darrer campionat d’Europa. Espanya, amb vuit jugadores catalanes, va intentar plantar cara i sempre es va mantenir dins del partit. Abans de començar el partit, que va inaugurar el campionat d’Europa, es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’atemptat a Barcelona. Una forta tempesta amb forta pluja va fer acte de presencia en la segona meitat i en un primer moment es va continuar jugant, però després, quan van aparèixer els llamps, es va aturar el joc i el partit va estar aturar cap a tres quarts d’hora.

En el primer quart la selecció espanyola va mantenir el 0-0 en el marcador amb una bona defensa i una bona actuació de la portera. Va ser en el segon període quan les holandeses van trobar el camí del gol i es van avançar amb el 2-0 amb què es va arribar al descans. Primer va marcar Welten en el minut 25 i tres minuts després Matla va ampliar el marcador. Berta Bonastre va rebre un fort cop de bola al nas en aquest primer temps i va haver d’abandonar el camp sagnant, però al final va poder tornar a jugar.

En la segona meitat Espanya va buscar el gol i va començar a ploure amb força. Begoña Garcia va marcar a un segon del final del tercer quart (2-1, en el minut 45). En el començament de l’últim període Holanda va fer el 3-1 amb el segon gol de Matla en el minut 48, i poc després es va aturar el partit perquè a més de la pluja hi havia el perill dels llamps. En la represa del joc l’equip holandès va tenir alguna ocasió per ampliar el marcador, com un penal corner, però la defensa i la portera de la selecció espanyola van funcionar.

Espanya jugarà demà el seu partit del grup A contra la República Txeca i tancarà la fase de grups contra Bèlgica dimarts dia vinent. Avui es completara la primera jornada del grup amb el Bèlgica-Txequia.

L’equip masculí debuta avui contra el campió

La selecció espanyola masculina debutarà en l’europeu avui (20 h) jugant contra Holanda, que és l’amfitriona i l’actual campiona que defensa el títol. Espanya, amb dotze jugadors catalans, presenta un equip amb moltes cares noves respecte del que va disputar els Jocs Olímpics l’any passat. El seleccionador espanyol Fred Soyez, ha rejovenit l’equip, en part voluntàriament i en part obligat per les absències i les lesions. L’objectiu de la selecció espanyola masculina és superar la sisena posició que va aconseguir en l’europeu del 2015. Espanya jugarà dilluns contra Àustria i dimecres tancarà la fase de grups contra Bèlgica, la subcampiona olímpica, amb qui es jugarà l’accés a les semifinals.