Hoquei sobre herba

Haurà de vèncer a Bèlgica per passar a la semifinal

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola femenina va golejar (7-1) la República Txeca en l’europeu i es jugarà amb les belgues el segon lloc del grup

Volia un resultat clar en el segon partit de l’europeu femení i el va aconseguir però, no va ser suficient i haurà de guanyar a Bèlgica en l’últim partit del grup A per passar a la semifinal. La selecció espanyola va golejar per 7-1 la República Txeca en un bon partit però la mínima derrota de les belgues contra Holanda (0-1) les deixa per davant de la classificcació. Espanya, amb vuit jugadores catalanes, es jugarà la segona posició del grup A i la possibilitat de lluitar per les medalles en el partit de demà contra Bèlgica (17.00 h). Tenen els mateixos punts però les belgues tenen la diferència de gols al seu favor (+5 per +4) i amb un empat en tindrien prou per passar a la semifinal.

Bèlgica havia golejat la República Txeca per 6-0 en la primera jornada i la selecció espanyola volia un resultat més ampli per equilibrar la diferència de gols. Espanya va sortir decidida i, en el minut sis, la catalana Carola Salvatella va inaugurar el marcador; en el deu, Begoña Garcia va fer el segon, i en el tretze, Maria López va marcar el 3-0 de penal córner. El domini de la selecció espanyola es va mantenir en el segon quart, però l’efectivitat no. La defensa txeca va millorar, la seva portera va fer aturades de mèrit i es va arribar al descans amb el mateix resultat.

En la segona meitat el combinat estatal va pressionar bé la defensa txeca i en el minut 41 va arribar el 4-0 de Begoña Garcia, també de penal corner. Tres minuts després, i aprofitant una errada defensiva, Klara Hanzlova va reduir diferències. Van ser els pitjors minuts d’Espanya, i la República Txeca va tenir una altre ocasió clara. En el darrer període la selecció espanyola es va tornar a centrar i va aprofitar les ocasions. Tres catalanes van ampliar l’avantatge. Cristina Guinea va fer el 5-1 en el minut 53, i en el minut 56 Carlota Petchamé va marcar de penal corner. Un minut després, Berta Bonastre va fer el 7-1. El resultat podia haver estat més ampli, però en els tres últims minuts Espanya va desaprofitar tres penals corner, els dos darrers en els últims deu segons.

Els nois han de guanyar

La selecció espanyola masculina juga avui contra Àustria (12.30 h) i ha d’aconseguir la victòria per continuar aspirant a passar a les semifinals. Els dos conjunts van perdre en el primer partit i el que ho torni a fer ja no tindrà possibilitats de lluitar per les medalles. Espanya, amb dotze jugadors catalans, ha de guanyar i, si pot, amb un resultat clar per afrontar l’últim partit contra Bèlgica (dimecres 17.00 h) amb possibilitats.