Més esport

El Palamós acaba quart a Manhattan

Vela. Joan Herp, Joan Costa, Marçal Costa i David Charles, prop del podi en la International Yacht Club Challenge

El CN Costa Brava-Vela Palamós va acabar en quart lloc en la International Yacht Club Challenge, que es va disputar de divendres a diumenge a Nova York amb embarcacions de la classe J24. El club del Baix Empordà hi va participar amb una invitació del Manhattan Yacht Club i, fins a la darrera jornada, va estar competint amb l’objectiu d’acabar en els llocs de podi, però va quedar a quatre punts un cop disputades totes les regates programades: vuit mànigues i amb un gran final. El regatista olímpic a Rio l’estiu passat Joan Herp i els podis mundials en diverses classes i categories, els germans Joan i Marçal Costa, i David Charles formaven la tripulació del Palamós, que va oferir una progressió de menys a més i que va acabar amb un 1-3-4 en un camp de regates marcat pels forts corrents. El Royal Akanara Yacht Club de Nova Zelanda –amb el campió de la copa Amèrica Ray Davies, a la tàctica, deixant constància del nivell de participants que hi havia en la prova– es va adjudicar el triomf, seguit del Manhattan Yacht Club, que va fer valer el seu coneixement de la badia novaiorquesa i els seus corrents, i Québec Yacht Club, segon i tercer.

“Han estat tres dies de regata molt intensos i amb unes condicions molt canviants. El riu Hudson té molts de corrents, que en algun moment feia que els vaixells retrocedissin. Tot i així, el vent ha acompanyat durant tota la regata”, va dir el regatista olímpic Joan Herp, que respecte de l’oportunitat de competir en aquesta prova hi va afegir: “D’aquesta regata ens quedem amb el fet de veure el gran nombre d’americans que gaudeixen de la vela, i encara més en una ciutat i un entorn com el de Nova York. En el nostre cas, solament ens resta agrair l’esforç que ha fet el CN Costa Brava-Vela Palamós per poder estar aquí representat i poder navegar en nom del club sota l’atenta mirada de l’estàtua de la Llibertat.”

En la prova hi havia 14 equips, entre els quals, el Laguna Marina Yacht Club japonès i el Club Universitario de Buenos Aires argentí, que hi va participar amb doble tripulació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)