Handbol

Handbol

barça

Aron Pálmarsson, més a prop del Palau Blaugrana

Handbol. El central islandès del Veszprém, a qui queda un any de contracte i que té un acord amb el Barça Lassa per al curs que ve, no s’entrena amb el conjunt hongarès, que el vol vendre

Aron Pálmarsson (1m93, 1990) i el Barça Lassa tenen un acord perquè el central islandès jugui al Palau Blaugrana a partir de l’1 de juliol de l’any que ve. Una incorporació que es pot avançar perquè el que es considera millor central del món segueix sense entrenar-se amb el Veszprém –el mateix club hongarès va confirmar l’acord del jugador i el Barça al seu lloc web–, amb el qual li queda un any de contracte. Pálmarsson es va declarar en rebel·lia el 24 de juliol i el seu club va amenaçar de dur-lo als tribunals per incompliment de contracte, tot i que no ho ha fet encara. És el mateix jugador el que mira de forçar la seva sortida per arribar ara a Barcelona, al·legant motius personals. La seva parella, l’actriu i cantant islandesa de 35 anys Ágústa Eva Erlendsdóttir, espera un fill i el vol tenir a la capital catalana aquesta tardor. Erlendsdóttir, amb qui el central manté una relació des de fa un any, segueix vivint a la petita localitat de Hveragerdi, a Islàndia. El pare del seu futur fill anava i venia d’Hongria, i per això la cantant i actriu sembla la més interessada a arribar aviat a Catalunya.

El Barça ja s’havia mostrat interessat a fitxar-lo aquest estiu, però el milió d’euros que havia de pagar al Veszprém va fer que el club preferís esperar l’any que ve, quan, a més de Pálmarsson, s’espera l’arribada del pivot nord-català Ludovic Fàbregas (21 anys, Montpeller) i el porter danès Kevin Möller (28, Flensburg). Tots dos estan considerats, també, els millors del món en les seves posicions.

El tècnic, Xavi Pascual, i el mànager, David Barrufet –ho va reiterar en la presentació dels tres fitxatges per a aquest curs–, insisteixen que Pálmarsson segueix sent jugador del Veszprém, que ja li ha fitxat un substitut: Matyas Györi. El jugador, de 20 anys, arriba procedent del Balatonfüredi i va ser escollit millor central del darrer mundial sub-21 a Algèria (va ser el màxim golejador de la selecció hongaresa). Per desencallar la situació, el club hongarès ha anunciat la seva intenció de vendre Aron Pálmarsson –8 gols en el partit pel tercer lloc en la darrera final four, a Colònia (34-30)–, que ja hauria rebutjat abans les ofertes del París Saint-Germain i el Kiel que entrena el també islandès Alfred Gislasson, amb qui té una gran amistat. La intenció del Veszprém és, amb la plantilla coberta i sense el seu central entrenant-se, vendre Pálmarsson a un preu inferior de la quantitat que demanava abans. Un escenari, també, que serviria a l’estrella islandesa per arribar ara a Barcelona.

Al Barça l’únic central és Raúl Entrerríos i acaba contracte aquest any. Lasse Andersson segueix amb la recuperació de la lesió al genoll i, la rotació d’Entrerríos recau en l’eslovè Jure Dolenec –un dels tres fitxatges juntament amb Alexis Borges i Yanis Lenne– i el francès Timothey N’Guessan, laterals.

ENCALLAT

El Veszprém no compta amb ell i ja li ha fitxat un relleu: Matyas Györi (20 anys)

L’equip marxa avui a Doha per la Super Globe

El Barça va iniciar abans d’ahir la seva quarta setmana de preparació, amb dues sessions diàries després de tres dies lliures un cop tancada l’estaca a Bucarest. Avui, els de Xavi Pascual marxen a Doha per disputar-hi la Super Globe. Divendres juguen els quarts de final contra l’Espérance Sportive tunisià a les 12 h del migdia (hora catalana). Els jugadors van completar la segona part de les revisions mèdiques –ja es van sotmetre a proves abans de marxar a Andorra– en dos torns. Víctor Tomàs, Raúl Entrerríos, Sorhaindo, Ariño, Valero, N’Guessan, Syprzak, Mem, Viran i Jallouz ho van fer ahir i, avui, serà el torn de la resta de jugadors abans del darrer entrenament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)