Rugbi

Rugbi

Plega una capitana il·lustre

Rugbi. La jugadora de l’Hospitalet Aroa González (38 anys) es va retirar a Irlanda com a internacional amb el rècord de partits absoluts (74) i vint anys d’experiència en l’elit mundial

La jugadora de l’Hospitalet Aroa González (38 anys, INEF) es va acomiadar dissabte a Irlanda com a jugadora i ho va fer amb rècord de partits internacionals en la història del rugbi espanyol. González va debutar en un duel contra Irlanda en l’europeu del 1997 i des de llavors va jugar en les copes del món del 2006, 2014 i 2017, en tres campionats d’Europa i en diferents edicions del 5 Nacions i el 6 Nacions.

Amb els partit de dissabte contra Itàlia –pel novè lloc de la copa del món– Aroa ha acumulat 74 partits oficials amb la selecció espanyola (91 comptant també els amistosos). La segona jugadora amb més partits és Inés Etxegible (64).

González va començar a jugar a rugbi amb 14 anys a l’Hospitalet i després també va formar part de la plantilla del BUC i, finalment, de l’INEF. La talonadora ja va penjar les botes el 2015, però el mateix seleccionador espanyol, José Antonio Barrio, la va convèncer per tornar en els partits de classificació per a la copa del món.

Amb els seus clubs, la capitana del combinat espanyol ha estat deu vegades campiona d’Espanya, nou de Catalunya i va aixecar també una copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)