Tennis

La rebel·lió de la joventut

Tennis. Stephens (24 anys), guanyadora de l’obert dels Estats Units, forma part de la nova fornada de joves jugadores com Muguruza (23) i Ostapenko (20), vencedores a Wimbledon i Roland Garros

La nord-americana Sloane Stephens (1993) va conquerir dissabte l’obert dels Estats Units i s’ha afegit a la rebel·lió de les tennistes més joves de 25 anys que aquest curs han irromput amb força en els tornejos del Grand Slam. A excepció de l’obert d’Austràlia, on va vèncer Serena Williams (35 anys), les altres grans cites del circuit WTA se les han repartit la letona Jelena Ostapenko (20) i la hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza (23), que avui liderarà per primer cop el rànquing. Saba jove entre les primeres raquetes mundials. De fet, la final de Flushing Meadows ja era entre dues tennistes d’aquesta nova fornada perquè la rival de Stephens era la seva compatriota Madison Keys, de 22 anys.

La final no va tenir gaire història i amb prou feines es va resoldre en una hora de joc (6-3 i 6-0). Stephens es va moure com si estigués a casa i a Keys, incapaç de controlar els nervis, li va pesar la responsabilitat del partit. Madison va assumir una tàctica molt arriscada, s’ho va jugar tot a una carta i li va sortir creu. Va acreditar 18 cops guanyadors, però es va veure condemnada per les trenta errades no forçades. Stephens, en canvi, va invertir aquests números, amb deu cops guanyadors i únicament sis errades.

Més amigues que rivals, després del partit es van fondre en una emocionada abraçada. De fet, totes dues tenien motius de sobres per estar satisfetes després d’haver superat lesions molt greus. Stephens va estar onze mesos inactiva per una operació al turmell esquerre i el mes de gener ni tan sols podia recolzar al peu a terra. El mes de juny va reaparèixer a Wimbledon, va accedir a les semifinals de Toronto i Cincinnati, i aquestes dues setmanes ha excel·lit a Nova York. Keys també es va haver de sotmetre a dues intervencions al canell esquerre en menys d’un any. Va reconèixer que dissabte no va poder oferir el seu millor tennis, però va admetre que fa uns mesos no s’hauria pensat arribar a la final.

Escalada en el rànquing

Per la victòria, Stephens va cobrar un xec de 3,7 milions de dòlars. “Això és una pila de diners, Déu meu!”, va exclamar amb naturalitat. Fa un mes estava en la posició 957 del rànquing i avui saltarà fins al 17è esglaó mundial. A excepció de les germanes Williams, l’última tennista nord-americana que va guanyar un títol del Gran Slam va ser Jennifer Capriati, en l’obert d’Austràlia del 2002. A Nova York, l’última vencedora local –Williams al marge–, havia estat Lindsay Davenport –actualment entrenadora de Keys–, el 1998.

Dos títols d’una tacada per a Martina Hingis

La suïssa Martina Hingis (36 anys) ja fa temps que és fora del circuit individual, però continua engrossint el seu palmarès en la modalitat de dobles. A Nova York ha aconseguit dos títols en un cap de setmana. Fent parella amb l’escocès Jamie Murray, dissabte va triomfar en els dobles mixtos després de vèncer la xinesa Hao-Ching Chan i el neozelandès Michael Venus (6-1, 4-6 i 10-8). Ahir va obtenir el guardó de dobles femenins formant equip amb la jugadora de Taiwan Chan Yung-Jan. Van vèncer amb autoritat les txeques Lucie Hradecka i Katerina Siniakova (6-3 i 6-2). Amb aquestes dues victòries, Hingis ja llueix 25 títols de Grand Slam: 5 d’individuals, 13 de dobles i 7 de dobles mixtos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)