Atletisme

atletisme

marató de berlín

Galimany compleix amb nota el debut en la marató

Atletisme. La fondista vallenca del FC Barcelona va acreditar 2h34:16 a Berlín, un registre que li podria obrir les portes de l’europeu del 2018

La vallenca Marta Galimany gaudia ahir d’unes minivacances per Noruega i tot just començava a assimilar el seu magnífic debut en la marató de Berlín, on va acabar dotzena amb un valuós registre de 2h34:16, una marca que li podria obrir les portes de la pròxima edició de l’europeu, precisament a la mateixa capital alemanya l’agost del 2018. “Ha estat una experiència fantàstica que recordaré durant molts anys. Tot va sortir perfecte. En Roger Roca, que em va fer de llebre, va marcar molt bé els temps de pas. Tot i que al final vaig notar el cansament, no em fa afectar el famós mur de la marató”, va explicar ahir la fondista del FC Barcelona, eufòrica després de la seva estrena en la cursa dels 42,195 km amb molt bona nota.

El debut reeixit de Galimany en la marató ha estat el resultat d’una preparació molt acurada a càrrec de Jordi Toda, que és també la seva parella. “Ens ho vam plantejar a finals d’abril. No estava motivada per a les proves de pista i com que sabia que vaig millor en les curses més llargues vam apostar per prepar una marató a consciència”, relata. Durant aquest procés la fondista blaugrana, que habitualment s’entrena a Valls, ha fet un parell d’estades al delta de l’Ebre i a Olot per canviar d’aires i on tenia més possibilitats per fer tirades llargues. El 20 d’agost va fer un test en la mitja marató de Klagenfurt (Àustria), on va acabar quarta amb 1h14:17. El seu millor registre en la mitja marató és de 1h13:37, aconseguit en el seu debut en la distància a Santa Pola, el gener del 2016. Aquell any va participar en el mundial de Cardiff (53a amb 1h15:37) i ja el 2017 es va classificar en tercer lloc en l’estatal de Granollers (1h13:46).

A Berlín, va fer les dues meitats de la prova amb registres molt similars: 1h16:58 en la primera mitja marató i 1h17:18 en la segona. “Durant la cursa no, però després em vaig quedar amb la sensació que podia haver anat més ràpid. De totes maneres, i en tractar-se del debut, l’estratègia va ser prudent i per això vam passar la mitja al voltant d’1h17. De fet, l’objectiu era baixar de les 2h34:30”, explica la corredora vallenca. Després d’uns dies de descans, l’atleta del FC Barcelona iniciarà un nou curs amb molts reptes il·lusionants en l’horitzó, amb el mundial de mitja marató a València, els Jocs del Mediterrani a Tarragona i l’europeu de Berlín.

LA FRASE

Ha estat una experiència que recordaré molts anys. Tot ha sortit perfecte
Marta Galimany
atleta del fc barcelona

Cinquena en el rànquing català

El registre de Marta Galimany l’ha col·locat en el cinquè lloc del rànquing català de tots els temps. Feia més d’una dècada que cap fondista amb llicència catalana no corria tant de pressa. Al davant de la vallenca figuren: María Luisa Muñoz, recordista amb 2h28:59; Eva Sanz (2h30:56); Isabel Eizmendi (2h31:53), i Teresa Pulido (2h31:56). No apareix en aquesta llista l’atleta de Sant Vicenç de Castellet Marisa Casanueva, acreditada en 2h32:22 i participant en el mundial de Londres, que té la llicència per Aragó, on resideix des de fa més de vuit anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)