Ciclisme

Uran, el coet de Superga

Milano-Torino. El ciclista del Cannondale va perllongar el domini colombià en la clàssica més antiga d’Itàlia en atacar en el segon ascens a la basílica torinesa. Soler va ser el 77è

El ciclista colombià Rigoberto Uran (Cannondale) es va adjudicar la victòria en la 98à edició de la Milano-Torino (186 km) en fer fructificar un atac demolidor en el segon i últim ascens a la basílica de Superga. El segon classificat al Tour de França passat es va imposar al davant de rivals complicats com ara el britànic Adam Yates (Orica) i el sard Fabio Aru (Astana), que van completar el podi. El també colombià Nairo Quintana (Movistar) va acabar quart. Uran succeeix el seu compatriota Miguel Ángel López, vencedor el 2016 i d’aquesta manera el ciclisme colombià perllonga l’idil·li amb la cursa.

La cursa es va començar a decidir en el primer ascens a Superga quan Aru, Quintana i el francès Thibaut Pinot (FDJ) van prendre el timó. El francès Julian Alaphilippe (Etixx) va coronar Superga primer en el primer pas. Però la cursa es va decidir en la segona pujada en un ascens amb trams de fins al 14%. Uran va firmar l’atac definitiu i Yates el va intentar atrapar, però sense sort.

En la cursa van participar els catalans Marc Soler i Alberto Losada. El vilanoví va acabar 77è a vuit minuts d’Uran i el barceloní va abandonar.

60 anys de Poblet

Es compleixen sis dècades de l’única victòria catalana en la clàssica més antiga del calendari italià i una de les més velles del món que es va estrenar el 1987. El 1957 el vallesà Miquel Poblet va guanyar la prova en una temporada fructífera en què també es va adjudicar quatre etapes del Giro, dues de la Volta a més del campionat d’Espanya de velocitat i la Milà-Sanremo, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)