Waterpolo

Español, un mestre de luxe i un recanvi a temps parcial

Waterpolo. El jugador barceloní s’entrenarà amb la selecció de la Xina, en què serà la referència dins de l’aigua, i tindrà fitxa amb l’Atlètic Barceloneta per si el tècnic el necessita

Chus Martín respira més alleugerit des que sap que si l’infortuni truca al vestidor de l’Atlètic Barceloneta i castiga un dels jugadors, podrà prémer el botó d’emergència i comptar amb un recanvi de primer nivell: Albert Español. El jugador, que a partir del 21 d’octubre començarà els entrenaments amb la selecció xinesa, també tindrà fitxa amb el club barceloní i estarà a disposició del tècnic per suplir possibles baixes per lesió o sanció o per si ho considera necessari en moments esportius clau, per exemple la final a vuit de la lliga de campions, tal com va avançar ahir BTV.

És un acord simbiòtic. Español, que el darrer any havia jugat a l’Olympiacòs grec, va acceptar una oferta inversemblant per formar part del grup d’entrenament de l’equip nacional xinès que prepara els Jocs de Tòquio 2020 i que té previst fer una gira per algunes ciutats europees, entre les quals Barcelona.

La cita olímpica al Japó és gairebé una qüestió d’estat per a la Xina, que s’ha proposat brillar esportivament al feu del seu enemic polític per antonomàsia, i no escatimarà recursos per aconseguir-ho. En el waterpolo han deixat la selecció masculina a les mans del montenegrí Petar Porobic, el seleccionador que el 2008 va conduir Montenegro a l’or europeu i l’any següent a guanyar la lliga mundial. Per completar la feina volien un jugador de referència mundial dins de l’aigua, però tan sols per entrenar-se, sense que es nacionalitzés i jugués en partits oficials. I aquí és on va aparèixer Español, que es va deixar seduir per una experiència tan inusual. “És un projecte diferent i engrescador. La presència de Porobic a la banqueta va ser un factor que em va ajudar a acceptar-ho perquè em dona seguretat i sé que puc aprendre molt pel seu recorregut internacional. A més, durant uns mesos farem una ruta itinerant per Europa.”

El contracte amb els xinesos no el lligava a cap altre club i per això es va poder entendre amb l’Atlètic Barceloneta i tenir una fitxa en alguns moments puntuals. A més, Español també té la intenció de mantenir el lligam amb la selecció espanyola per competir en cites que li fan molta il·lusió, com l’europeu de Barcelona del 2018 i els Jocs de Tòquio del 2020.

Aquesta serà la quarta etapa, més atípica, al club mariner, amb el qual ha guanyat més de trenta títols. Un dels moments àlgids va ser la conquesta de la lliga de campions 2014.

D’altra banda, el tècnic Chus Martín es mostra satisfet amb l’opció de disposar d’un jugador de la talla d’Español per cobrir qualsevol baixa. “És un privilegi tenir un recanvi com l’Albert. El coneixem bé i ell ha jugat amb nosaltres.” Amb tot, afegeix que té un grup de jugadors als quals entrena diàriament i que en un principi tindran prioritat per respecte.

LA FRASE

Entrenar-se amb la Xina és un projecte engrescador i una experiència molt diferent
Albert Español
WATERPOLISTA
Albert Español
Naixement 29/10/1985 (Barcelona)
Alçada i pes 1,88 m / 80 kg
Posició atacant
Trajectòria
-2002 Mataró
2002-2007 Atlètic Barceloneta
2007/08 Mataró
2008-2011 Atlètic Barceloneta
20011-2013 Florentina
2013-2016 Atlètic Barceloneta
2016/17 Olympiacòs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)