Atletisme

Atletisme

Preparant el salt als 1.500 m

Atletisme. Guerrero creu que si canvia de distància tindrà més possibilitats en les competicions internacionals

L’atleta banyolina Esther Guerrero es planteja competir en les grans competicions internacionals en els 1.500 m, en comptes de fer-ho en els 800 m, com ha fet en els últims anys, segons explica en una entrevista al web de la Federació Espanyola d’Atletisme.

“Fa anys que no corro els 1.500 m perquè la programació de la temporada no m’ho permet, però una de les coses de les quals m’he adonat a l’aire lliure és que a nivell internacional en els 800 m em falta una punta de velocitat i potser en una distància més llarga puc tenir més possibilitats. Alguns tests que he fet podrien indicar que aquest és el camí.”

Guerrero admet que no ha assolit tots els objectius que s’havia proposat aquest any, però que ha guanyat en altres aspectes. “La cancel·lació del míting de Rieti, on havia de fer precisament els 1.500 m, va ser un disgust perquè volia experimentar una distància superior”, hi va afegir. Respecte a la barrera dels dos minuts, que se li resisteix en els 800 m, Guerrero creu que va pel bon camí. “L’entrenador ha fet càlculs dels metres que havia corregut per fora la corda perquè m’adonés que en alguna cursa sí que hauria baixat dels dos minuts. De moment no he trobat la cursa ideal a l’aire lliure.”

“El nivell als 800 m ha pujat molt i, si bé crec que puc baixar dels dos minuts, no em veig corrent per sota dels 1:58. Per aquesta raó penso que potser puc destacar més en una altra distància en les competicions internacionals. En qualsevol cas, estic treballant per millorar la força i la velocitat i el meu desig és aconseguir-ho”, diu l’atleta del New Balance, que admet que no segueix cap entrenament psicològic. “No sé si soc dèbil o forta mentalment. M’agrada la competició i m’entreno per competir. La major seguretat me la dona l’entrenador, la gent que em veu cada dia i l’experiència en totes les competicions.”

Respecte al seu estil al tartà, molt elogiat pels aficionats, Guerrero hi treu importància: “Crec sincerament que no tinc res especial. La meva manera de córrer és el reflex de sortir a competir i fer-ho gaudint. Jo i tots els atletes passem moltes hores dedicades a ser una mica millors, a rascar dècimes, segons, metres o centímetres i al final, quan sortim a competir, ho volem aconseguir.”

El millor aprenentatge de la temporada és, segons l’atleta, la recerca que va fer de la mínima per al mundial de Londres. “Vaig arribar després de fer un munt de competicions, algunes a la desesperada, però això ha mostrat quines són les meves capacitats, els meus punts forts i els dèbils.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)