Waterpolo

Waterpolo

Lliga de campions

Moment d’oportunitats

Si el Sabadell supera l’Estrella Roja, contra el qual va empatar a sis en l’anada, formarà part dels setze millors equips d’Europa

El porter Motos, que ha fet un salt els últims temps, serà una peça clau avui

El porter José María Motos es preveu que sigui una de les peces fonamentals de l’Astralpool CN Sabadell, que es juga l’accés a la fase principal de la lliga de campions –el pas previ per accedir a la final a vuit–, contra l’Estrella Roja de Belgrad avui a dos quarts de vuit a Can Llong. L’anada es va resoldre amb un empat a sis i ara els vallesans confien en el factor piscina per tal de desencallar l’eliminatòria a favor seu i competir amb els millors equips del continent.

“Ens fa molta il·lusió poder classificar-nos per a la propera fase i jugar contra alguns del millors jugadors del món com Filip Filipovic... Això dona un plus. Fa cinc anys que competim molt bé en la lliga i seria un premi també a l’esforç que hem fet tot aquest temps amb el Chava [Gómez, el tècnic]. A més, per als que som de la casa és un privilegi extra situar el nom de Sabadell al mapa waterpolista. De petit no t’ho imagines. Últimament sempre veiem l’equip femení en les grans competicions i ara tenim la nostra oportunitat”, explica Motos, que es va estrenar en l’esport aquàtic als sis anys i als catorze va fer el salt al primer equip per entrenar-se.

El vallesà considera que poden superar l’eliminatòria “tenint en compte el partit que vam fer en l’anada a Belgrad” perquè “els vam plantar cara i vam anar guanyant a casa seva, un territori hostil”, si bé no oblida el potencial d’un equip serbi: “Haurem de veure com vindran.” Dissabte, el Sabadell no tenia clar com reaccionaria a Belgrad, però la realitat va superar les expectatives més optimistes. Es va avançar amb un parcial de 0 a 3 i l’Estrella Roja va tardar vint minuts –és a dir tres quarts– a batre Motos. A les acaballes, els catalans guanyaven per la mínima (5-6), però els serbis van empatar quan faltaven dos segons.

Motos avança que avui no poden sortir a especular amb el resultat: “Hem de sortir a guanyar tant sí com no. Les nostres cartes són les de sempre: defensa intensa, encaixar pocs gols i sortir ràpid al contraatac.” I avisa dels punts forts del rival: “És com si juguéssim contra un equip semblant al nostre. Es mouen bé per fora. Tenen un boia bo. Es van veure cansats al final, però no es donaran per perduts mai.”

El Sabadell ha canviat alguns jugadors respecte al curs passat i l’equip no ho ha notat en aquest inici de curs. “Hem perdut el pes del boia Abraham i la força del Marc Soler, però hem guanyat amb ganes i velocitat”, explica el porter que destaca una de les claus de l’èxit: “El Chava sempre treu el màxim rendiment als equips.”

Bateig internacional

L’aportació de Motos va ser providencial, perquè el Sabadell acabés el curs passat segon i plantés cara al totpoderós Atlètic Barceloneta a la final. Un rendiment que no va passar per alt al seleccionador espanyol, el barceloní David Martín, que el va convocar per al mundial de Budapest. El sabadellenc, que gairebé no havia competit en les categories inferiors, va completar una actuació excel·lent jugant 112 minuts amb un encert de més del 50%. “Sempre em quedo amb detalls per millorar, mai acabes satisfet, no m’agrada treure la pilota del fons de la porteria”, expressa Motos, l’amo de la porteria vallesana els últims cinc anys, des que va marxar un referent, Iñaki Aguilar. Ara es troba en un moment de maduresa òptim per a un porter: “Tenia clar que fins als 25 o 27 anys havia de tenir paciència.” I els fruits comencen a arribar i, sobretot, confia que els millors moments de la seva carrera encara han d’arribar. A l’horitzó, l’europeu de Barcelona, el mundial del 2019 i els Jocs de Tòquio. Fites encara llunyanes i que no vol que el desconcertin, però que no obvia que li fan molta il·lusió.

Si avui el desenllaç de l’eliminatòria no afavoreix els interessos del Sabadell, a l’equip li quedarà el consol de jugar la copa LEN a partir dels vuitens.

LES FRASES

Ens fa molta il·lusió poder classificar-nos per a la propera fase i jugar contra alguns del millors jugadors del món com Filip Filipovic
Hem de sortir a guanyar tant sí com no. Les nostres cartes són les de sempre: defensa intensa, encaixar pocs gols i sortir ràpid al contraatac
Sempre em quedo amb detalls per millorar, no m’agrada treure la pilota del fons de la porteria
José María Motos
porter de l’astralpool sabadell

L’Atlètic Barceloneta espera rivals

L’altre representant català en la competició, l’Atlètic Barceloneta, que ha accedit directament a la fase de grups principal, coneixerà avui els dos rivals que completen el seu grup. En principi, l’OSC Budapest, que va vèncer amb claredat l’Spartak Volgograd rus (7-14) és l’equip més ben situat per superar aquesta tercera eliminatòria. Mentre que el segon sortirà del duel entre el Brescia i el Sintez Kazan, que ara mateix és favorable als italians, ja que van guanyar el primer assalt (11-9). La resta d’equips classificats en el grup A són el Dinamo de Moscou, el Jug de Croàcia, el Waspo Hannover alemany, el Partizan de Belgrad serbi i l’Olympiacòs grec. Els quatre primers classificats disputaran la fase final, que enguany estrena format de vuit equips, i que es jugarà a Budapest.

La trajectòria vallesana a Europa va arribar al clímax el 2012

El CN Sabadell va protagonitzar la millor actuació en la màxima competició continental el 2003/04 quan va superar les dues primeres eliminatòries i es va plantar a la fase de grups principals que donava accés als quarts de final. Els vallesans van quedar enquadrats en el grup A amb el Primorje croat, l’Sturm rus i l’Spandau alemany i es van haver de conformar amb la tercera posició, però només per un punt de diferència van quedar fora dels quarts de final.

Posteriorment, ha participat en tres edicions més de la copa d’Europa. En les dues més recents (2016/17 i 2015/16) ha entrat directament en la segona eliminatòria, però mai l’ha pogut superar satisfactòriament. Mentre que el 2012/13 va haver de jugar la primera fase a Tbilisi i tampoc se’n va sortir.

Enguany, doncs, té l’oportunitat de classificar-se per a una fase de grups amb accés directa a la final a vuit per primera vegada.

El CN Sabadell va debutar en una competició europea a la localitat alemanya de Hannover el novembre de 1992. Un dels èxits més rellevants el va protagonitzar el curs 2011/12 quan va disputar la final de la copa LEN contra la Savona italià. Els vallesans van perdre a la piscina Carlo Zanelli (14-9) i no va poder remuntar a la tornada a Can Llong (8-6). Fins aleshores havien firmat un camí esplèndid acabant primers en les dues fases inicials i després van haver de superar tres eliminatòries amb duels d’anada i tornada. En els vuitens de final es van desfer del Schuurman BZC neerlandès, als quarts del Medvešcak croat i a les semifinals del Szolnok hongarès, el vigent campió de la lliga de campions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)