Més esport

Neix Girona Tennis Pro

Tennis. El CT Girona impulsa una acadèmia inspirada en els projectes de Nadal a Manacor i Ferrero a València per a professionals i tennistes de base

El CT Girona ha impulsat el naixement de la primera acadèmia a les comarques gironines que s’inspira en el model dels projectes que van crear Rafa Nadal a Manacor i Juan Carlos Ferrero a València. Girona Tennis Pro (GTP) és el gran desafiament de l’actual junta del CT Girona, que, presidida per Carles Montañés, afronta el seu segon mandat.

L’acadèmia, que ha començat a funcionar amb un parell de jugadores argentins de la WTA, també té com a objectiu permetre als millors jugadors gironins de les categories de promoció quedar-se a Girona amb entrenadors propis, preparadors físics i tots els serveis que necessiten els jugadors d’elit. El club també ha arribat a un acord amb l’escola Maristes perquè els alumnes de l’acadèmia puguin compaginar els estudis amb els entrenaments, un pacte similar al que té el Salt Gimnàstic Club. “La federació catalana ja ens ha dit que endavant amb el projecte i tot i que sabem que al principi tindrà un cost econòmic a la llarga serà bo per al tennis de les comarques gironines, massa acostumat a veure com els millors jugadors se’n van a Barcelona”, explica Montañés, que recorda que el seu primer mandat ha servit, sobretot, per equilibrar les finances del club, aturar les baixes de socis i fer-se un nom gràcies a l’organització dels últims campionats de Catalunya, televisats per Televisió de Catalunya. “Vam prendre una decisió polèmica, que era la de recuperar per al club l’escola, que estava externalitzada, perquè considerem que la formació és una de les nostres prioritats i els resultats crec que estan demostrant que teníem raó”, afegeix el president, que també prioritzarà els propers quatre anys una altra activitat destinada als més joves, el tennis a les escoles. “Ja hem començant a fer-ho a Les Alzines i efectivament volem arribar a acords amb altres escoles de tota mena per fer que la mainada s’hi aficioni.”

El CT Girona ha celebrat aquest any el seu centenari, té uns 1.500 socis i disposa d’unes instal·lacions que li permeten acollir la nova acadèmia: “Girona és un lloc idíl·lic en certa manera perquè pots tenir pràcticament bon temps tot l’any i, de fet, està considerada oficialment destinació de turisme esportiu.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)