Atletisme

atletisme

dopatge

Fifa: “Mai he traficat”

Atletisme. L’atleta del Barça acusat de participar en una xarxa de tràfic de substàncies de dopatge va sortir a la palestra per declarar-se innocent i demanar que el cas es resolgui ràpid

Ahir, Ilias Fifa, detingut dimecres passat a Santa Coloma de Gramenet en el marc d’una operació contra una xarxa de tràfic de substàncies de dopatge, va comparèixer públicament per defensar la seva innocència. L’atleta del FC Barcelona desitja despertar del malson aviat i reprendre els entrenaments amb normalitat per centrar-se un altre cop en la preparació de les dues grans cites del curs, l’europeu de cros, el desembre a Samorin, i l’europeu de pista, el mes d’agost a Berlín, que afrontava amb objectius molt ambiciosos.

El campió d’Europa de 5.000 m es va expressar amb rotunditat: “Mai he traficat amb aquestes ximpleries. Ni tinc temps per fer aquestes ximpleries. Mai m’he dopat ni he traficat.” I va negar les versions que deien que s’havien trobat substàncies il·legals al seu domicili: “S’ha dit que es van trobar productes com ara EPO i anabolitzants, i és totalment mentida. L’únic que hi tenia eren vitamines i suplements permesos per a la pràctica del meu esport tal com el registre de la policia pot demostrar.”

A l’hora d’explicar el motiu de la detenció i vinculació amb aquesta operació en la qual hi ha més implicats, va apuntar dues línies: “El primer error és que de vegades m’entreno a Mollet o a Caldes i sempre amb grups de magrebins i tinc relació amb alguns xavals que també han estat detinguts. Potser han pogut pensar que com que estem junts alguna cosa passava allà... El segon error podria ser que com que cada any baixo al Marroc per entrenar-me en altitud poden haver pensat que hi he baixat per portar totes aquestes ximpleries.”

Fifa va reiterar que ara mateix es guanya bé la vida gràcies als patrocinadors i a les diverses beques i contractes i que no tindria sentit jugar-s’ho tot. A més, es va preguntar: “¿Per què m’hauria de voler posar en el dopatge si estic fent dels millors resultats d’Espanya i vaig pel bon camí?”

Va apel·lar a la seva trajectòria impol·luta: “El que hauria de dir a la gent que dubta és que he passat més de vint controls i mai he faltat a cap ni ha sortit mai un resultat irregular. No m’han agafat dopat. Sempre vaig net. Confio en mi mateix. Sempre dono suport a l’esport net.” I va afegir: “He parlat amb el Barça i confia en mi. Tothom confia en mi.”

L’atleta també es va referir a l’experiència a la comissaria: “He passat dues nits tancat, han estat els pitjors dies de la meva vida.” Reconeix que s’està “recuperant a poc a poc” i que la seva família també ha patit molt. I explica que quan a les vuit del matí van trucar a casa seva va pensar que era per un control, i quan va veure la policia que era per un tema de gihadistes. Ara espera que tot s’aclareixi ràpid: “Estic lliure, però per dins encara no estic bé. Vull que es resolgui el cas, perquè ens assabentem tots de què ha passat. És un dany molt gran. Mai he pensat a fer res de dolent, he vingut a guanyar-me la vida, però no a fer el que se m’acusa.” Fifa, que admet que no ha tingut ni esma per entrenar-se, no pot sortir a l’estranger i la planificació esportiva a curt termini ha quedat congelada i estroncada depenent del temps que tardi a resoldre’s.

EL PROTAGONISTA

S’ha dit que es van trobar productes com ara EPO i anabolitzants, i és totalment mentida
Ilias Fifa
atleta del fc barcelona
He passat dues nits tancat, han estat els pitjors dies de la meva vida. És un dany molt gran
Ilias Fifa
atleta del fc barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)